Lägga ifrån sig en bok

Läser en bok som heter Mary and Joseph. Har bara läst ca 1/10. det största ja ghar emot den är att två gånger på bara ca 50 sidor har författaren, antar jag, blandat ihpå två liklydande ord med olika stavning. Som "here" och "hear". Sån okunnighet står jag bara inte ut med.

För det andra är boken så övertydlig i sitt skrivande (är det bästa jag kan kalla det för). Det är inte som en historia som berättas utan en bok som skrivs, om ni fattar.

Så jag diskuterade igår med Mikael om jag skulle läsa färdigt boken eller inte. Att sluta läsa en bok går emot allt vad mina föräldrar har lärt mig om att hålla ut till änden, inte ge upp, att ha en positiv inställning om att saker kan bli bättre, och att man slutför vad man påbörjat. Filosofiskt sett är det ett stort steg att säga. Nej, jag har tappat tron på att den här boken blir värd min tid.

Men jag slutade ju läsa den där Guillou-boken som jag tyckte hade för mycket vapenbeskrivningar, Den demokratiske terroristen hette den visst. Så jag har redan gjort valet att min tid ibland är mer värd än att ge författaren en andra chans, och en tredje, och fjärde...


Alltså har jag bestämt mig för att börja läsa en ny bok istället. Jag har analyserat färdigt varför jag tycker den är dåligt skriven och har mentalt bett författaren om ursäkt för att han var för kass. Moving on.

3 kommentarer:

Monica sa...

Jag har precis tagit mig från pärm till pärm i en pocketbok som jag börjat på kanske tre gånger. Nu blev det änligen av. Snömannen av Jo Nesbø. Rätt bra, faktiskt! Fast jag borde sluta läsa bara deckare och krimis...

Monica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
AL sa...

ojojoj det här dilemmat har jag haft massor av gånger senaste tiden. slutar alltid med att jag läser dem oavsett om jag vill eller inte för det är ju så jooobbigt att ha dem halvlästa!