Gott nytt år!

Jag fick en present av Mikael för en stund sen. 35 öronproppar. Så romantiskt.

Fast jag måste berätta om igår. Den käre maken går ju lätt överstyr i mataffären. Men sicken god middag vi åt! Förrätt: räk- och kräftdip med 6 sorters såser och saltiner, huvudrätt: entrecote med (heter det Lohmann's?) bearnaisesås och ugnsstekt klyftpotatis, efterrätt: (håll i er) passionsfruktscheesecake, panna cotta med chokladsås, chokladmousse med mascarpone. I skafferiet återstår bland annat: chips, Aladdin, Remi, tre sorters kakor. Dessutom har vi en Schweppes och en päroncider över. Det blir till att skåla i finglasen idag också.

Och så kom han hem med en bukett med knytnävsstora rosa rosor. Helt otroliga!

Efter att ha suttit vid matbordet en timme myste vi bara i TV-soffan. Vi hade sett alla filmer som gick, men såg Crocodile Dundee igen. Han är rätt skön. Framemot kvart i elva var jag verkligen färdig för sängen och sa: "Ingen får veta". Vem säger att man måste vara uppe till midnatt på nyår? Men vi kollade färdigt på Harrison Ford i Jagad och gick sen och la oss. 5 i 12. Smällarna lät som micropopcorn. Mikaels väckarklocka fick spel kl 00:00 och då sa vi Gott nytt år och somnade.

Men -- grrrr!! -- klockan 6 vaknade jag och sov i princip inget mer. Mikael vaknade av att jag grät, och sen körde han alla knep som finns: berättade saga (om grodan Graciella och hennes kärleksproblem), höll bön och hånglade. Men jag är rätt glad idag ändå, fast lite trött och huvudvärkig, och lite orolig inför inatt (ska det bli tredje natten i rad som jag inte kan sova hela natten? Och blir det fler??????).

Det här året borde börja med en dammsugning. Fast just nu lägger Mikael in mina gamla LP:ar på datorn med nån nyinköpt USB-grammofon, så jag går och tar frukost. Rosorna doftar ljuvligt!

Gott nytt år!

Inga kommentarer: