Ordentlig rastning

Idag har jag blivit ordentligt rastad! Först in till Stureplan där jag fick min sömnmätningsapparat utprovad. Vi får se om den hittar nåt.

Sen fick jag mig en liten tur i stan och frågade som en sann turist vad allt hette. Om den här vackra vyn svarade Mikael att den hette Place de la cryptonite. Jag gick inte på det. Eventuellt kan ett rättare namn vara Berzelii park. Men bara kanske. Jag lär mig långsamt.


Sen såg vi sommarstugan ovanpå Globen.


Sen blev jag avsläppt på Farsta centrum. Skulle köpa lite nya sommarkläder. INTE FRIVILLIGT om man säger så. Förra gången jag shoppade blev jag så trött att jag inte orkade tänka och råkade köpa ett par byxor som var för små (förrförra gången också), så nu skrev jag fina listor efter att jag hade varit och provat. En lista för KappAhl, en för Lindex, och en för H&M. Och så besluta vad av detta som gick till flest saker och som fyllde både vardags- och finbehov. Puh. Jag behöver en ny hjärna för att shoppa. Min har tagit slut.

Sen hämtade mamma och pappa mig. Vi skulle till Rusta och EKO. Efter en stund i bilen kom jag på att jag hade glömt att byta de för små byxorna på KappAhl. Det var ju främsta anledningen till att jag åkte in the first place! Aaaargh! Bestämde mig för att göra det i Haninge centrum istället. Men när vi kom fram till Länna var jag så trött att jag inte ens orkade gå ur bilen. Men sen såg pappa ett balkongbord (det vill jag ha) på Rusta, så jag släpade mig ut. 295:- och det var inte så snyggt och bra, så jag snålade och lät bli. Kom inte ens ut till bilen utan fick stanna flera gånger på vägen och sätta mig i diverse stolar.
Sen köpte mamma och pappa en vacker ampel med frodig vit blomma i. Snällt!! "Sov" både utanför EKO och Lidl.

Kom hem och drog av mig kläderna och klev in i duschen. Det var skönt efter att ha slitit av och på kläder typ 45 gånger i varma provrum. När jag står näck i badrummet och svarar på Mikaels sms ringer det på dörren. Slänger på mig morgonrocken och öppnar -- för älsklingen. Vi skulle ha haft date ikväll men han var för trött. Jag med, i ärlighetens namn. Vi pussades lite som plåster på såren och bestämde oss återigen för att det är en rätt bra idé det där med att gifta oss.

Katten syns inte till.

Har inte ätit mat på över 7 timmar. Är hungrig. Är också glad för att mitt sötbehov har minskat med 90% sen jag slutade med psykmedicinen som jag tog för sömnen. Förut var det så att när jag kände minsta hunger så var jag liksom tvungen att äta, och jag ville/måste ha nåt sött/gott varendaste dag. Nu äter jag ofta mat av "plikt", och är inte hungrig på så stora portioner som förut heller. Skönt. Annars hade jag ett litet ångest- och gråtanfall hos läkaren idag när jag var 176 cm lång och vägde över 100 kg. Mikael pussade mig och "bekräftade mig" ute i farstun medan vi väntade på hissen, men det är inte roligt. Det är som om vikten inte bara satts i galopp, utan i sken!

Men nu ska jag trots denna viktångest äta middag. Middag är bra. Inte bra kombination dock att m&p är bortbjudna ikväll och inte kan ge mig mat och M för trött för att träffas (jag skulle ha tvingat honom att laga nåt). Få se om jag orkar göra pulvermos och färdiga köttbullar. Annars blir det yoghurt och müsli. Müsli är bara så jobbigt att tugga. Fattar inte varför jag var på stan så länge (tre timmar). Jo, jag fattar, för att kunna pris- och stilbedöma alla kläder jag hittade så att jag kunde göra bästa köpet. M säger att jag borde köpa kläder på postorder. Det ligger nåt i det. Men man måste ju prova! Fast en sån här pärs till har jag inte lust med. Om vikten går ner ist f upp så har jag kläder så det räcker i alla fall :)

Hej svejs!

3 kommentarer:

Rob & Ellen sa...

Lösning: jag går med dig och shoppar när vi kommer till Sthlm. Jag kommer ihåg och kan bedöma och springa mellan affärer åt dig om det behövs :-).

Anonym sa...

Lack tå lycke! Vi får se om det behövs nu snart eftersom jag inbillar mig att jag är mer eller mindre färdigekiperad.

Stina sa...

Anja, jag förstår att det är jobbigt att ha gått upp i vikt.. Men du har ju alltid varit så snygg och det är jag övertygad om att du är fortfarande. Allt hänger faktiskt inte på kroppsstorleken även om det kan vara lätt att känna så. Ditt vackra leende och din utstrålning går ju inte direkt av för hackor.