Katt

Riklig mängd uthälld vitpeppar hjälper noll.

Ett citronljus hjälper noll. Kanske får jag användning av det mot myggen senare i år.

Träffade på Djuret idag. Kattfräckisen glodde först på mig fårn den öppna balkongdörren, sen gick han/hon IN i min lägenhet och började se sig om! SOm om det var hans/hennes ställe! Först höll jag på att rusa upp, men insåg sen att jag inte ville skrämma honom/henne förrän det verkligen var dags, så jag steg försiktigt upp ur soffan, tog ett stadigt tag om min vattenspruta och sprutade en fin dusch. Av katten och mig var det bara en som hade roligt under vårt vattenkrig. Jag hann spruta tre gånger innan skuggan av en oljad blixt var borta.

Fast forward. Jag ligger och ser på TV flera timmar senare. Ser katten uppe på gångvägen. Den står och glor på mig en lång stund. Jag reser mig upp, rätt långsamt, öppnar balkongdörren och sprutar ut i luften med vattenflaskan. Visste att den absolut inte skulle nå fram, menm kanske skkulle synen av flaskan och sprutljudet påminna katten om vad jag anser om trespassing. Grease lightening, säger jag bara. Hoppas problemet är löst.

Synd att jag inte blir välvilligt inställd till katter på grund av det här. Men det är väl som med småbarn -- det är inte deras eget fel om de uppför sig illa utan föräldrarna som inte har fostrat. Och en katt som förstör dynor för 300:- kan jag inte vara nådig emot. Det har jag inte råd med. Tur det inte var värre.

Inga kommentarer: