Kattvandal!

Ni vet att jag lätt blir upprörd över allvarligheter och nu har det gått riktigt långt :) Kattskrället som har suttit i min Baden-Baden hade ju lämnat så mycket hår efter sig att jag inte ens fick bort allt härom dagen utan bara hängde dynan på stolen. Eländet får gärna sitta på trådställningen, men inte lämna hårbollar på tyget. Idag hade jag med mig middagen och den nya tidningen 101 idéer ut, och drog med stor möda bort den enorma presenningen som skyddar den andra Baden-Baden-stolen. Döm om min förvåning och upprörelse när jag för det första ser att den har luddiga rivmärken på den i princip osuttna dynan, och dessutom och en hel hand (ingen överdrift) full med hår! Kattvandalen har smugit in under presenningen och suttit och besudlat min utemöbel som jag fick i födelsedagspresent förra året! Fräckt.

Fick lapp i brevlådan idag om varning för inbrott. Någon hade tagit sig in via balkongdörren. Bah! Inbrott! Varna för kattkräken istället, som förstör utemöbler. Jag sa i ett svagt ögonblick till kattpersonen att han/hon fick sitta i stolen, men det var innan jag såg håret och rivmärkena. Jag tar DEFINITIVT tillbaka tillståndet. Förstör mattes möbler istället!

P.S. Mikael rastade mig på ICA idag. Köpte schampo. Tur. Helt slut! Förfärligt hår idag! Hade dessutom Haninge kommuns vitaste ben. Eller blåaste kanske. Då är man desperat, när det är så varmt att man trots sin vithet går barbent. 33 grader på M:s balkong kl 9 i morse. Pappa hade planterat buskar hela dagen och tyckte att det skulle varit lite svalare. Tänkte på Ellen och augustivärme i Milanos tunnelbana. Det kan alltid vara värre. Men det kan alltid vara bättre också. Aldrig kan man vara riktigt nöjd i alla fall, det kan vi ju enas om :) Nu ska jag i alla fall surfa på om det finns nån lukt som katter inte gillar. Och i så fall ska jag drapera min uteplats med det! Tips mottages tacksamt.

2 kommentarer:

Monica sa...

Att spruta vatten med en vanlig vattenspruta brukar funka riktigt bra. När man har gjort det några gånger brukar de välja att gå någon annanstans.

Stina sa...

Citron tycker katter inte om..