Dumhetsrekord

Fick brev av postnord idag. Nog det dummaste jag nånsin fått. De vill att jag ska ta fram fakturaunderlag el dyl för att jag fått ett paket från utom EU. De har beskrivit det såhär:

Avsändare: Consignor
Ursprung: Tyskland.

Mig veterligt ligger Tyskland i EU.

Och mig veterligt så är namnet Consignor inte avsändarfirman utan bara ordet avsändare på engelska. Vad sjutton har de för personal?????

Jag vet inte hur jag ska svara på det här brevet utan att vara så spydig att de gråter. Which they should, visserligen!!!!!

Fast det verkliga problemet är att jag har inget paket på g från Tyskland, men jag köpte ju melatonin i 2x3-pack fast jag menade 1 burk som skulle smyga under tullens radar. För man får inte föra in det, förutom om man köper läkemedel utomlands som man har recept på, vilket jag har. Och på läkemedel är ingen moms. Men om postnord har satt ribban där de har så kommer detta aldrig att sluta väl.

De har vid ett tillfälle tagit full moms på två böcker och jag visade dem ordern där det stod paperback och hardback på var sin, så det var ju hur tydligt som helst. Och vet ni möjligtvis att böcker var vad Amazon sålde i början? Så när man ser nåt som ser ut som en bok, från världens största bokaffär, en författare och en titel och uppgift om hardcover, så tar de ändå 25% tull fast böcker har 6%. Jag sa att om de deklarerar fel tänker jag inte betala avgiften, men om de tullar den rätt betalar jag avgiften. Jag tänker inte bidra till att ni lurar staten på importinformation i form av fel statnummer, och mig i form av mångdubbelt för hög moms. De gav sig men verkade inte förstå hur mycket fel de gjorde och hur mycket rätt jag hade. Har ju arbetat med detta i min ungdom.

Så ska jag upplysa postnord om att Tyskland ligger i EU så ni behöver inte förtulla paketet? Alltså, sicka nötter!

2 kommentarer:

Nilla sa...

Men jösses, de borde väl ändå ha lite grundläggande kunskaper i geografi och engelska kan man tycka. Stå på dig!

Anonym sa...

Ja, puckon. Consignor är visserligen också namnet på en portal som hanterar all fraktdokumentation år DHL, Schenker, Postnord och alla andra transportbolag. Och om du har beställt något från t ex Kina eller USA kan de ha tagit in godset via Tyskland, även om det inte var ursprungsland.
Either way, Postnord är puckade och förtjänar ett goddag yxskaft-svar på ett sådant dumt brev. Stå på dig! /e