Då tar vi andra ögat

Har glömt att använda ögondroppar i två dagar, igår för att jag var på Sköndal och det var så läskigt och idag för att vi hade bröllopsdag och jag bara missade det. Så det gjorde rätt ont när jag väl smörjde.

Men hela kvällen har jag haft en svart orm i synfältet. Härom dagen såg jag svarta prickar men det var i ögat som redan är kollat, men ormen är i det friska ögat och nu vet jag inte om det är glaskroppsavlossning på gång i det ögat också. Jag hade ju faktiskt vant mig vid amöborna i högra ögat, jag hoppades att hjärnan skulle lära sig att ignorera det och det gjorde den. Kanske har det också stabiliserat sig på nåt vis. Men alltså, ormen i ögat. Först trodde jag det var en hårtofs som fladdrade. Jag är i alla fall bara lite irriterad men inte rädd. Om det blir som en rullgardin eller om synen försvinner på sidorna skulle jag åka in med en gång, annars är det inget farligt. Så jag får inte panik och undrar hur jag ska orka åka till akuten för det behöver jag inte. Men har ögonsjukdomar i släkten så jag tar det inte för givet.

Så är det med mitt nya jag, som inte oroar mig för saker i onödan :-) Men irritera mig har jag inte klarat att låta bli än. Det får bli nästa veckas pensum.

Inga kommentarer: