Jag ska inte köpa skor!

Jag upprepar det som ett mantra. Jag SKA inte köpa några skor! (Men annars, se nedan för dreggelinspiration.) Jag har använt mina vinterskor ett dussin gånger, max, och jag har TRE par svarta stövlar. Kommer inte ihåg varför jag köpte par nummer två, jo, det var för att mitt första par bara var textilfodrade och det andra paret var piléfodrade. Och svinbilliga fast oanvända på tradera. Det tredje paret köpte jag inte helt frivilligt. Jag hade nämligen fått svårt att stänga stövlarna så jag köpte ett par som man liksom kan vika in kanten på så att de passar även till stabbiga vader. Egentligen ligger det mesta av min fetma på göra Om, men tydligen har jag ju också tjocka vader. Men, så, tre svarta par stövlar. Jag kan inte med att sälja de två första, för Jag vill ju vara smal igen!


Tänkte idag faktiskt på när jag hade gått ner 16 kg och Thomas hade 30-årsfest. Jag kände mig så fin! Men fick gallsten och vågade inte äta fett, fast det gick bra, men allt grönt fick jag gallstensanfall av, så jag orkade inte fortsätta med LCHF på samma gång som jag hade gallrestriktioner, och sen dess har jag inte gått ner mer.

Men jag minns när jag bodde i Borås och var smal och orkade gå i affärer. Jag hade sex vardagsstövlar, nej, fem. Tre ridstövlar i svart, brunt och cognac, samt två mockastövlar med ullfoder, svarta och bruna. Sen hade jag ett par svarta höga stövlar med klack, som kostade över tusen spänn och jag köpte dem inte ens på rea. Men jag har älskat få skor så mycket som dem. Mexx. Sen hade jag ett par bruna knähöga stövlar med smäcker klack, de hade kostat bara ca 300:- i USA. Sen hade jag ett par olivgröna och ett par vinröda stövlar med blockaktig klack, typ strumpstövlar kallar man dem nu. Jag kunde matcha allt, och hade ett par väskor i varje färg och stil också. Ibland saknar jag att få klä upp mig. Går ju inte till varken jobb, bokklubb, AW, dejt eller fest längre. Mireille (ME-kompis) undrade om man kunde ha paljettkjol på sig till läkaren :-) Jag borde göra mig av med mina högklackade skor. Dem går jag ju aldrig i mer. Fast att sitta i rullstol går ju bra med höga klackar. Men de få steg jag tar är ändå obekväma om jag har klackar. Kroppen är ju en 90-årings.

Jag ska försöka gå på julkonsert i Handen imorgon. Har målat naglarna röda ikväll och har möjligtvis bestämt vad jag ska ha på mig. En geometriskt mönstrad klänning med huvudintryck i rött å vinrött, med 3/4-ärm, drapering i midjan och sen lite a-linjeformad. Jag hade dock kunnat tänka mig att se ut såhär. Lär få problem med midjan bara, så ser mer mina vader ut :-)

2 kommentarer:

modren sa...

Galen i skor har du varit sen du var riktigt liten. Vilka strider vi hade när vi skulle köpa nya skor till dig :-)
Kommer faktiskt att tänka på F-ordet.
Fetischist förstås, vad trodde ni?
modren, hårt prövad

Anja Olergård sa...

AL, jag råkade radera din kommentar istället för publicera. Hann eventuellt se nåt om att de första och sista var snygga. Nåt annat?