Ja men då så!

Läste nyss om en lärare i södra Stockholm som har haft ett förhållande med en 15-årig elev. Expressen beskriver det hela såhär:

Läraren i 50-årsåldern har skrivit till eleven och uttryckt sin längtan efter den. Vid flera tillfällen har han även initierat möten under och efter skoltid och rört eleven på olämpliga sätt, uppger P4.

I ett mejl medger läraren till känslor som han inte kunnat hejda. Han erkänner även att han vid två tidigare tillfällen haft känslor för andra elever på skolan.

Vad tror ni, för läraren sparken? Förflyttning till ett arbete utan kontakt med barn och ungdomar?

Nej. Han (för jag antar helt fräckt att det är en han) har fått en varning. Jag hade inte velat ha kvar en sån lärare för mina barn. De har också klagat: "Ärendet har anmälts till Skolinspektionen".

"Eftersom läraren saknar lärarlegitimation kan det inte utredas vidare."

Det är ju som om en läkare råkade ha död på en patient, men eftersom hen inte hade någon legitimation kan det inte utredas.

Vad är ordet för detta? Surrealistiskt räcker inte. Jag kan inte fatta att detta inte är ett första april-skämt. Den som betalar nån måste väl ha rätt att utreda oegentligheter? Och sluta betala hem!!!!!

3 kommentarer:

Sara sa...

Så märkligt, det måste ju ändå vara så att även olegitimerade människor omfattas av lagen?

Anja Olergård sa...

Det enda jag kan komma på är att skolinspektionen kanske inte har utredningsrätt. Att deras pengar bara ska gå till att utreda legitimerade lärare. Men å andra sidan ska man inte tro på allt man läser. Det kan ju vara hur vinklat som helst. Expressen existerar ju inte för att informera svenska folket utan för att sensationalisera svenska folket.

modren sa...

Vi lever i ett mycket konstigt land.
Berättade jag inte om den där våldsverkaren med flera överfallsbrott bakom sig? Han dömdes varje gång i domstolen till utvisning, men han är medborgare i landet Kuwait där man vägrar ta tillbaka honom. Han får heller inte sättas i fängelse eller få nåt annat straff här eftersom han är dömd till utvisning från Sverige.
modren, förundrad