God jul!

Vilken underbar dag jag haft idag! Vi var hos Jojo och allting var perfekt. Hade till och med fått brunkål av pappa. Vi hade också skurit ner på julklapparna och det var alldeles lagom! Jag fick present av Jonte och han hade köpt Hanne-Vibeke Holsts bok Som pesten. Jag såg intervju med författaren på Babel i höstas och har velat läsa boken sen dess. Den är en riktig tegelsten och jag vill så gärna skjuta upp att läsa den så jag kan gotta mig åt tanken, men vi får se. Jag kan knappt hålla fingrarna borta! Sen fick jag -- bless his heart -- en rubiks kub också. När vi åt hos T&M i höstas pratade vi om nu kuber och jag frågade om jag fick låna hem Thomas. Men just det exemplaret hade sentimentalt värde så då ville jag inte riskera nåt. Men Jonte kom ihåg det och så fick jag en nu! Jag minns hur jag som mellanstadieelev satt och finulade med den och såvitt jag vet kom jag på själv hur man skulle lösa den. Jag har vissa minnesbilder av hur jag gjorde och i vilken ordning, men jag har ju inte haft en kub i händerna på kanske 38 år. Så jag ska klura och använda det som avslappning, om jag nu kan hålla mig avslappnad. Annars finns ju lösningen på nätet.

Dagens bästa var att jag fick Mikael att gråta goda tårar.

Och att mamma och pappa fick mig att gråta goda tårar.

Och att Miriam öppnar ett paket, som är från mig, men del 1 av 2, fast det vet hon inte om. Så ser hon att det står Svenskt Tenn på sigillet och alla förklarar varför det är så känt och så jättedyrt. Så säger Mikael, som kommentar till deras prisnivå, Och därför får du några pappersservetter. Och så går det 30 sekunder och så får hon pappersservetter! Det var röda med elefanter på. Men lite skoj.

Sen går det en stund och så ska Thomas öppna ett paket, och jag tittar på formen av paketet och säger att det är tops. Så öppnar han paketet och det är tops! Fast på asken står det Skojar bara och under tiden har hon hämtat det riktiga paketet som var så stort att det inte fick plats under granen. Men alltså, vi ska inte gissa mer tror jag :-)

Vi spelade två spel också och jag får ju verkligen speldjävulen i mig! Kan inte stilla mig, blir helt vinnarhetsig.

Nu ska jag köpa magnesium och omega 3. Och prova lite med kuben. Och se var jag kan använda presentkortet jag fick av Mikael. Det ska jag sitta och tänka på mycket, det är som att njuta flera gånger.

1 kommentar:

Monica sa...

Vad fint att du fick en så fin jul! Det gör mig glad. Kram på dig!