Framsteg!

Jag fick ju en kub av Jonte i julklapp. Och jag har gjort framsteg! På fem dagar har jag lyckats göra översta lagret! Och på allvar har det tagit mig fem dagar. Jag har ju kunnat det en gång i tiden och när jag när pillat med den nu så har det varit som att ha nåt på tungan som man inte får fram. Jag har känt att svaret är mitt framför ögonen, ojdå, no pun intended men det var ju en go göteborgsvits.

Jag kollade när Jonte löste den en gång för att påminna mig. Han sa att man kan börja med det gula och sen att centrumfärgen i de andra aldrig kan flytta sig. Då kom jag ihåg att jag alltid utgick från den vita när jag var barn, det är motstående sida till den gula. Jag tycker i alla fall att det är avslappnande att försöka. Ibland orkar jag inte anstränga huvudet, men det är på det hela taget en utmaning som jag gärna vill knäcka. Eller lösa, eller vad man säger.

Jag ska förstöra den nu igen och träna mer på första lagret, det är ju enklast så det är ingen idé att jag går vidare förrän jag kan göra toppen som ett rinnande vatten. Vad jag inte förstår nu angående fortsättningen är hur man flyttar på bitarna utan att förstöra det man redan har.

Och visst är det en liknelse om livet? Det händer nya saker och man måste lära sig att hantera det på samma gång som man inte får förstöra det man hittills byggt upp.

Apropå livslärdomar så kollade jag på några boots och nu får jag reklam överallt för just de bootsen! Läskigt. Och jag får mail varje dag om att jag har "glömt" saker i varukorgen. Storebror ser dig!

Inga kommentarer: