Wanderlust!!!!!

Hjälp, jag brukar inte läsa resetidningar men Vagabond (som finns på Readly, där vi läser alla våra tidningar nuförtiden) skröt på framsidan om reportage från Sicilien, vilket jag bara inte kunde motstå. Och hjääääälp, vad resesugen jag blev. Bilderna från Cefalù var underbara, texten flyttade mig dit, jag kände smaken av pastan i munnen, ljudet av italienskan i öronen, vattnet mot huden och synen av allt från apelsinlunder, urgamla borgar och bergsbyar, konstiga skyltar om kärnvapen, maffiabossens mamma i baksätet på en svindyr BMW, ja, till mitt livs mest fantastiska resa. Sen jag kom hem har jag längtat tillbaka. Sicilien i mitt hjärta!

Men Vagabond var helt livsfarlig! Vad mycket planer som hann smidas på en kvart eller två. Järnvägar. Och då är ju en dröm att åka Orientexpressen.

Och båt längs Nilen, om vi nu pratar Agatha Christie-teman. Med seriös AC förstås!

Och åka tåg i Schweiz och Italien, vandra i Alperna och bo vid Comosjön, såklart resa runt i Schweiz först. Berninaexpress och såna grejer.

Och cykla på Bornholm.

Och åka till Tivoli i Köpenhamn. Jag har varit där en gång med familjen när jag var 12 och fick mitt första migränanfall och fick gå och lägga mig i bilen. Och sen en gång när jag var runt 27 och umgicks mycket med Sanne och flörtade med en dansk som hette Jakob. Jo, så jag menar att jag inte känner Tivoli så bra och behöver absolut åka dit igen.

Sen skulle det vara coolt att åka till Blackpool, när vi är inne på tivoli. Och Bath!! Och Oxford, och nån gammaldags seaside resort, Eastbourne eller Brighton, om man inte drunknar i språkreseelever.

Och så skulle jag gärna åka Hurtigruten, som mamma och pappa nyss har gjort.

Och så skulle jag gärna kryssa i Medelhavet, med ork att gå upp när båten lägger till och turista i alla platserna man stannar på.

För att inte tala om att jag behöver lära känna de olika öarna i Västindien. Mikael skulle kunna lära mig att dyka. Jag skulle ha solskydsfaktor 100, vi skulle bli på gott humör av reggaen och rastafarin och No problem on this island!

Och jag har fortfarande inte varit i Trosa, dit vill jag gärna.

I sommar satsar jag dock inte på mer än picknick och glassutflykt, kanske ett dopp om vädret nån gång överensstämmer med min almanacka och min ork.

Det var nära att jag fick åka till stranden och äta glass med min syster, men tiderna passade inte. Jag har ätit en Magnum mandel och en dajmstrut redan i sommar! Det är inte illa!

P.S. Fotona är skärmdumpar från Vagabond, Cefalù överst och Castelbuono (där vi också var) nederst. Jag får inget för det, men kan verkligen rekommendera den.

Inga kommentarer: