Jag är så hård

En kvinna har visst tuttat eld på samma ställe där den stora och svåra branden var för några år sen i Västmanland. Sånt tycker jag ska dömas som mordförsök.

En okänd person har stoppat ner ett armeringsjärn på en badplats här i närheten.Som sticker rätt upp men inte syns. Det tycker jag också ska dömas som mordförsök.

En person som kastar sten på buss, ambulans eller polis ska dömas för mordförsök.

Nä, det har säkert inte laglig täckning, men om man kastar sten på busschauffören så han krockar med bussen och 30 pers i den blir skadade, några kanske får whiplash och blir handikappade för livet, hur vet man att nån inte hade kunnat dö? Det var kanske rena turen och tur ska inte belönas i juridiken, bara möjligtvis på Lotto. Om man gör saker som folk kan dö av så borde man straffas. Jag vet att man inte kan straffa nån för vad som hade kunnat hända utan bara för vad som faktiskt har hänt. Men det innebär ju att om den skyldige har tur så dör ingen, har hen otur så dör nån och hen får ett högre straff. Handling som handling, ska man slippa undan för att en annan person hade tur?

Jag har inget som helst tålamod med folk som tar sig rättigheter och skadar andra. Eller sätter andra i en situation där de kan bli skadade, särskilt när det enda som räddar dem är tur.

Inga kommentarer: