Kate Spade

Jag förknippar Kate Spade med väskor, kanske också skor, men hon var en framgångsrik designer och sålde allt från smycken till inredning. Idag har hon tyvärr gått ur tiden för egen hand. Hon blev bara 55 år gammal. Hon är gift och har en dotter.

Det har varit mycket självmord i vår bekantskapskrets i år. Tragiskt, verkligen. Lidandet som personen har haft innan de kommer fram till beslutet, och familjer och de näras sorg och saknad, det är tungt. När det gäller en känd person tror man, eller i alla fall jag, och lite naivt, att de måste vara lyckliga om de är framgångsrika. Inte för att pengar eller kändisskap ger lycka, utan för att de håller på med något de älskar och som många beundrar. Det trodde jag, naivt som sagt var, gav ett visst mått av lycka.

Det kanske det gör också. Jag har ju absolut ingen form av vanlig framgång i mitt liv, inte pengar, inte erkännande, inte kraft att göra det jag älskar och bryr mig om, men -- förutom mina tillfälliga anfall när jag överväldigad -- jag är lycklig utan allt det. Min man, min familj, Mikaels barn räcker långt för att ge lycka. Och min tro på ett större sammanhang ligger som en filt runt både elände kch

Det går att läsa mer på t ex Dina Pengar. Där finns också information och råd till den som har självmordstankar.

För att hedra henne visar jag några av de lite galna och söta väskor som hon förknippades med. Men hon hade en allvarlig, klassisk sida också. Väskor kan vara allt.

Inga kommentarer: