Jag blir galen!

Den som tillverkar min blodtrycksmedicin har slutat med det, helt eller i min dos vet jag inte, men Apoteket säger att jag måste få ett nytt recept där tillverkaren Actavis inte är med. Nåväl, jag kontaktade min vc via 1177 i våras. I våras! Men jag har inte fått nått nytt recept så jag fick be läkaren igen när jag var där härom dagen.

Dessutom bad jag om påfyllnad av Sumatriptan. Vi har gått igenom alla mina mediciner. Han kallade in mig på särskilt besök bara för det och jag lät honom hållas för det var första gången vi träffats och man måste hålla sig på god fot med sin läkare. Jag får inte äta så många Sumatriptan för att jag får medicininducerad huvudvärk, men eftersom jag har diagnos kronisk migrän (vilket innebär minst 15 dagar migrän per månad) så blir det ändå en del. Jag tar ca 8 tabl på en tioveckorsperiod.

Och nu gick jag in och kollade om jag har fått recepten. Enalapril hade jag fått 4 uttag av, dvs för ett år. Fast det är bäst att jag dubbelkollar så det är 90 tabl per uttag.

Men sumatriptan har jag fått TVÅ tabletter, som jag ska betala för själv? Jag brukar få 18 tabletter med fyra uttag. Nu får jag 2 tabl med tre uttag. Och inte på högkostnadsskyddet. Varför?? Vilket skämt.

Jag börjar tröttna på den här läkaren.

Jag har nog med att göra att hålla ordning på mina mediciner på det personliga planet, jag behöver inte att det ska vara mitt jobb att dubbelkolla att läkaren gör rätt också! En sak till att hålla reda på och ta upp. Så jag får prata om pappersarbete istället för vård pga läkarens slarv?

Så på fredag om en vecka när hen ska ringa, ska jag säga att hen inte trodde på mig att jag får ont i magen av Niferex och att hen just har gett mig en veckas magont. First do no harm! Och sen fråga om alla felen med migräntabletterna. Eftersom det är juli snart har jag inte precis några bra chanser att byta läkare nu heller. Vet en multisjuk kvinna här i Vh som går hos själva chefen. Vi har haft samma läkare i 10 år hon och jag, han har dock slutat nu och hon fick då chefen och jag fick en som gör fel och inte förstår skillnaden på dropp och droppar. Sur.

1 kommentar:

modren sa...

Jag har aldrig, A-L-D-R-I-G-, fått alla rätt på dos/medicin på Akka VCT på nio år. Det är alltid nåt som är fel och som man får ringa om och rätta till. Bävar för att bli så gammal och velig att jag inte kan hålla reda på medicinerna själv.
Det är faktiskt en rätt värdelös VCT. Sköterskorna är dock bättre än läkarna. Kvinnorna i receptionen är sura som citroner. Jag får alltid invandrarläkare med mycket knapphändiga svenskkunskaper och vi har svårt att förstå varandra. Då tar man bara upp det mycket enkla och basala, och så blir det ändå fel.
Men det är enda VCT med gångavstånd … :-(
modren, desillusionerad