Min mans hemliga talang

Mikael och T, teknikgenierna, har äntligen lagat vår gamla Toyota som inte gick att starta, de höll på i 10 timmar igår och idag, förutom att Mikael försökt med diverse tricks i lika många timmar innan han gav upp och vi ställde av den. Jag är så stolt över dem att de lyckades!

Men ska ni höra om en annan talang, nästan en magisk förmåga? Mikael kan sova sig igenom fem avsnitt på raken av QI på rätt hög volym, med applåder, skrattsalvor, och det där som tutar när de svarar fel. Men när jag inte orkar med ljudet längre och sträcker mig långsamt och helt ljudlöst med armen över honom för att ta mobilen, då vaknar han utan att jag rört honom eller gjort ett ljud. Som väl var somnade han om på en sekund, bokstavligen, sekunden efter att han stängt av vill säga. Men hur är det möjligt att sova med tv i öronen? För Mikael tror jag att ljud är sövande. Hjälp. Inte för mig om man säger så! Men jag är så glad och innerligt tacksam att jag har hittat öronproppar som passar mina hörselgångar och behov.

Nu snarkar han oackompanjerad och det låter hemtrevligt. Skulle inte för mitt liv komma på tanken att slå till honom när han snarkar så han vaknar och slutar. Tack för det, öronproppar från Claes Ohlson.

5 kommentarer:

Nilla sa...

Ha ha, undrar om det är män som har en alldeles speciell talang att sova igenom det mesta.

Harriet Klarin sa...

Min gubbe säger att det beror på att deras samvete är rent. De sover de oskyldigas sömn. :-)
modren

Sara sa...

Men det är faktiskt rätt märkligt, det där med makens sovande. Det räcker med att han lägger sig på soffan och vips så kan han ta en tupplur.
Eller i sängen. Sover efter fem minuter.
Jag försöker hävda att det är orättvist.
Han säger: "Har du testat att stänga ögonen?"
Det är hans knep.

Monnah sa...

Det där är jag! Jag somnar bokstavligen i samma stund jag lagt mig tillrätta på kudden. Dessutom kan jag sova mig igenom. Vid ett tillfälle stod jag och sov på en NO-lektion där jag var läraren (filmvisning, men ändå). Snark.

Anja Olergård sa...

Jag har alltid tyckt att jag haft rekordet som somnade på ett latinprov. Men att somna stående på en lektion där man själv är läraren är nog det bästa sovrekordet jag hört! Grattis!