Sport???

Vi skulle ju på spansk fiesta med familjen i måndags, men N tyckte inte Mikael hade fina kläder. Han sa det väldigt snällt och inte som en smaksak, mer som en stilnivåsak. Det stämde väl, min man säger att han aldrig köpt egna kläder utan det har alltid flickvänner och dyl gjort. Och så är han som person en sportare, älskar funktionsmaterial och sånt. Plus att han är så varm av sig. Jag förstår honom precis, men jag har ingen ork alls att köpa kläder åt honom eller säga vilka av hans kläder som passar för gräsklippning respektive fest. Jag hade gärna hjälpt honom eftersom han gärna tar emot hjälp, men jag får ju för sjutton duschhjälp! Han får klä sig själv, utan hjälp. Vem bryr sig. Barnen känner honom, det är inte som om han kom i kakishorts och sporttröja till nobelmiddagen. Gissa om jag har tappat bort mig helt. Jo, kul att N är så medveten om saker. Men vart skulle det leda?

Jo, sport och kläder. Jag var av uppfattningen att när man går på ett sportevenemang så har man typ jeans och lagtröja på sig. Om man är kungafamiljen på hockeymatch kanske Daniel har skjorta under en marinblå tröja, och jeans, ungefär som Victoria. Blir de inte påpassade har de ännu "normalare" kläder.

Så har vi då Undantaget från alla Undantag. Wimbledon. Där kommer ms Kate i designerklänning för 12 eller om det var 15 000 kr. Och folk i bakgrunden av bilden har kostym. De ser ut som om de ska på trädgårdsmingel i slottsparken med Drottningen. Nåja, det kanske de ska också. Men sport är inte sport. Det är väldigt olika. Vi gillar olika?

1 kommentar:

modren sa...

Du vet väl att tennis är streberklädselns sport. Både de som spelar och de som tittar på.
Inget ont i det.
modren