Dagens skämt

En ung tjej, i vad jag tyckte var halvtäckande trosor och tröja, skrev på sin blogg att hon var kurvig. Jag tror hon hade strl 36. Och det är väl kurvig om man bedömer sig efter att size zero är lite för välgött.

Ja, hon var kurvig och Trendenserfrida har stök eller vad det var på fotot.

Det är så mycket kul i media.

Jag är inte ens kurvig, jag är övergödd. Och jag har inte ens stök, jag har tre foton från vårt bröllop liggande i bokhyllan och som fortfarande inte fått några krokar på väggen. Till skillnad från de tre andra fotona vi satte upp när vi varit gifta två år. Nedanför dem ligger en påse med papper som borde återvinnas, men som måste brännas för det står kontonummer osv på dem. Jag vet inte ens om det är jag som har fyllt påsen eller Mikael. Jag vet att jag började med "gamla papper" häromdagen, men det kan ju han också ha gjort. Vi har järnkoll, eller noll koll som det också kallas, när man inte är sarkastisk mot den som borde städa. Kanske jag. Det är i alla fall jag som har papper över hela vardagsrumsgolvet.

Det är tur att jag inte får min självbild, vare sig hur jag och min kropp borde se ut för att vara värd att älskas, eller hur perfekt, smakfyllt och dyrt mitt hem borde vara, från media. Jo, jag får min kroppsbild från Allers och min husångest lättad av sista sidan i Leva & Bo, där de har tre pyttesmå läsarbilder. Alltså nån som skickar in bilder på det finaste de har, men inte suger till tre-fem megaglossy uppslag i Residence med förklaringar om vilken färg plankorna är målade med. Mer "Här bor Mimmi, 22, med sin pojkvän Lukas, 24, och hunden Sisu i en fräsch tvåa på 53 kvadrat med många smarta lösningar."

Det finns alltid några vi och dom man kan slå sig mentalt ihop med för att inte känna sig så värdelös.

2 kommentarer:

Sara sa...

En kurva beskriver väl strängt taget en svängd form till skillnad från rak. Om man nu ska vara petig.

AL sa...

Benægen att hålla med Sara om kurvorna.