Dubbla? Trippla?!

Jag är ju glömsk och lättlurad, inte en bra kombination alla gånger. Det var bakgrunden. Här kommer historien:

Jag fick mail av Tidningskungen, vilka jag flitigt utnyttjar. De sa att de inte hört av mig på länge så jag hade fått inaktivt konto, nåt i den stilen. Det borde ju ha varnat vem som helst. Inte mig, dock. För om jag köpte en prenumeration skulle jag få ett presentkort på en till, eller nåt sånt, så jag nappade. Beställde två prenumerationer på tre nummer vardera av två favoritinredningstidningar och fick sen två nummer av Sköna hem, men det fanns många fler att välja mellan. Allt i hemmet hade jag redan köpt, det var synd, för den hade jag kunnat få i gåva. Men nu får jag åtta tidningar för 200:- och det var en bra deal och jag var nöjd.

Tills jag går ut till brevlådan i morgonrock (jäpp, så långt har det gått) och finner dubbla exemplar av en av tidningarna jag beställde idag. Betyder det att jag har köpt en tredje prenumeration på samma tidning? Hem & Antik är nog annars min favorittidning, men tre nummer av samma, så bra är ingen tidning.

Jag måste tydligen skriva upp mina prenumerationer på en lapp med antalet utgåvor jag ska få, när jag får dem, och vad det ska kosta, och om jag har fått räkning. Idag fick jag besked från en krysstidning att jag inte har betalat för den så jag fick påminnelseavgift. Kanske rev jag bara itu den räkningen i oöppnat kuvert för jag trodde det bara var ett erbjudande om förlängning (och de erbjudandena är sällan särskilt bra).

Detta handlar bara om några nummer hit eller dit, men jag tror rekordet var att ha tre prenumerationer på samma tidning. Otroligt. Och jag som visste att alla aktuella prenumerationer var utgångna. Ja, förutom de nya jag skaffade förra veckan tydligen? Så lättlurad och glömsk.

4 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Jag bestämde mig för att ge min svägerska en tidningspren i födelsedagspresent, varpå jag fick meddelandet att den tidningen prenumererar hon redan på.

Borde inte alla tidningar slå larm när de får dubbelprenumerationer? För att inte tala om trippel...

Fast ja, det är nog klokt att ha en låda för bara tidningsuppgifter så man vet vad man har.

modren, fortfarande tämligen ordentlig

AL sa...

Kan køpa dina H&A før jag skulle just prenumerera på den.

AL sa...

Førresten, det hænde mig en gång. Jag ringde dem och så la de bara om prenumerationen så den førlængdes istællet før att vara dubbel. Går sækert bra før dig också. Prenumerationsavd. har jag bara tevliga erfarenheter från.

Anonym sa...

Ja, aorry, men jag vill hellre skjuta upp den så jag får prenumerationerna efter varandra istället för parallellt.