Massor att säga (som vanligt)

1) Sitter vid Robs dator och blir chockad över den gula färgen som min blogg har. Hemma hos mig är den vackert grön. Jag ber om ursäkt om ni andra också har gult. Gult är fult.

2) Ellen & Rob har några gula blommor i trädgården. De ser ut som vitsippor, fast gula. Gult är fint. Mikael och jag försökte hitta på vad de hette, och han sa... äsch nu har jag glömt det. Men det var väldigt roligt för det var en stor, stor blomma.

3) Det råder en alls icke oangenäm brist på snö här. Inte en enda flinga så långt ögat når.

4) Nu i dagsljus har jag gått en andra tur i deras hus. Hjälp, vad stort. Allt har sin plats. Igår var jag lite avundsjuk på all plats, idag har jag gått i trappan och minst en kilometer in och ut i alla rum, så nu är jag rätt nöjd med 53 kvm. Det finns positiva och negativa sidor med allting.

5) Mikael har gått på promenad. Han har lokalsinne så jag tror han kommer tillbaka.

6) Satt vid Ellens ostämda men supervackra bröllopspresentspiano. Det lät sådär, och det mesta var inte ostämningens fel. Men Bereden väg och En vänlig grönska var bäst, samt nån Mozart-bit. Undrar varför man är så galen i det svenska? De svenska tonerna sitter liksom ihop med själva hjärtesträngarna.

7) Det var längesen jag har längtat så till en begravning jag inte kunde gå på. Vi hade bokat våra flygbiljetter hit för ett tag sen, och givetvis inte betalat en extra tusing var per väg för att få ombokningsbara biljetter. Begravningen var säkert välbesökt och familjen fick säkert massor med kärlek och värme, men jag hade så gärna velat vara där. Mina känslor för Per är ungefär som när jag var sex år och blev förälskad i min skidlärare Ole i Hemsedal. Man blev liksom kär i honom för att han var så ... härlig. Karisma, värme och humor i en charmerande blandning. Och som han slet för det godas skull! Pappa såg honom i templet typ två dar efter en operation, för nån månad sen eller två.

8) När det verkligen gäller, när genrepet är slut och man blygt knackar på himlens port, då spelar mycket inte längre någon roll. Kärlek, tjänande, familjen, Jesus Kristus. "Frid ger Guds evangelium."

Nu ska jag sova middag. Consider yourselves hugged.

P.S. Jag ska nog köpa mer än två nagellack på Ullared, men det är allt jag har bestämt mig för att köpa i nuläget. Ska skriva inköpslista ikväll eller imorgon. Och om jag bara köper nagellack och strumpor så är jag väl den lyckligaste människan i världen som inte behöver nåt mer? :)

3 kommentarer:

AL sa...

:)

Anonym sa...

Ni har kanske kommit på det redan, men ändå...
Vintergäck heter blomman som gäckar vintern och dyker upp så uppkäftigt tidigt.
Karin

Anja Olergård sa...

Tack, anonyme Karin. Vi hade ingen aning om vad det var. Bara att det inte var en pelargon. Dagens bildning! Det tackar vi för.