Måndelimåndag

Är rätt nöjd med dagen på flera sätt, på samma gång som jag är missnöjd med mig själv. Vi tar det roliga först:

Vi har bokat rum på pensionat McKnight i Flyinge. Ska bli så roligt. Har inte träffat syrran och tokrob på evigheter.

Fick en vit sidenscarf med frills på posten. Rättare sagt, den var också rek så pappa körde mig till posten/ICA medan Mikael och Jonte jobbade med iPhone-appen. Bra köp alltså! Köpt för typ en femtilapp inkl frakt från Kina. Jag har länge velat ha en vit scarf att ha ihop med en svart kavaj med vita broderier som jag fått av Terez och Madlèn och detta var verkligen den perfekta. Jag älskar frills!

Var också en sväng förbi Apoteket. Skulle ha två saker. Den ena medicinen minns jag att jag fick recept på i december, så jag kollade inte ens på receptutskriften från Apoteket utan förutsatte att jag hade mer än ett kvartal på receptet. Men det fanns inga uttag kvar! Tur att jag gick i tid, för de vill ha tre arbetsdagar på sig på VCT för att förnya recept. Men har man ett tiotal mediciner kan man inte hålla på och förnya dem var tredje månad?! Min gamla Boråsläkare brukade skriva ut för ett år. Det var grejer det. Man behövde ju komma extra ibland ändå, med "nya symptom" eller så, så det är ju inte som att man tappar kontakten med läkaren. Jaja, jag har inte helt kommit till sans med den läkare jag har här, det är ju ingen hemlighet.

Men en positiv nyhet var att jag har ett halvår kvar på högkostnadsskyddet. Jag såg en lapp i ögonvrån på insidan av ett köksskåp där det stod januari, men det var nog när högkostnadsskyddet för läkarbesök gick ut, inte för mediciner. Så nu blir det gratis när jag ska få botox om två veckor. Jag hade tagit fram VISA-kortet idag och blev så nöjd när det var gratis.

Sen var jag på ett roligt ärende! Jag köpte garn på Rusta. Det allra vackraste garnet ingick inte i 10 nystan för 100:- så jag tog två olika rosa, en benvit och en olivgrön som faktiskt och som tur var passade jättebra till min äppelgröna kudde. De rosa garnerna var för gammalrosa jämfört med de cerisa, men så petig tänker jag inte vara. Jag har testat lite olika nålar och är nu på den minsta och tycker det är lagom. Det var rätt trevligt att ligga i soffan, mätt å belåten (tack, mamma och pappa! Två portioner rester, och så hade vi en portion själva från igår, så vi åt alla tre "ur mikron", helt utan ansträngning!), och virka och se på Ocean's
12.

Sen, om jag nu måste redovisa det, åt vi massa gott också. Vi hade slut på ost, men inte var det det enda jag köpte, såklart. De hade GB sandwich med pepparkakssmak på rea (kan rekommenderas å det grövsta! Särskilt om man gillar pepparkaksdeg, för den smakar snarare pepparkaksdeg än pepparkakor) och nåt som hette Vinterkaka, som var typ morotskaka med glasyr och ett par lingon på. Gott i alla fall.

Och så har jag fått beröm av främlingar. De två sista garnnystanen satt riktigt högt upp på väggen och de enda andra var fyra nystan illgult. Jag hade plockat rent bland billighetsgarnerna. Gult var ju inte att tänka på, så jag klättrade upp och viftade med armen, men nådde inte de två sista gammalrosa som hängde som visningsex på väggen. Man kunde inte hålla sig så mycket i korgarna för de satt inte fast. Till slut tog jag ett påslakansetpaket, klättrade upp på sockeln och viftade ner nystanen med en enarmad serve-liknande rörelse. "Snyggt", sa några som gick förbi. Jag tyckte inte träningen var så ansträngande så jag åt varken banan eller Gainomax efteråt. Eller Gainomax förresten, det kanske inte är en proteindryck utan sånt där hårkomtillbakamedel??? Jaja, ni vet vad jag menar. Så skönt att tala med folk där man får säga vilket ord man vill och säga: Äsch, ni fattar :)

Och nu är såklart mina armar alldeles som förlamade av överansträngning. "Servat" och burit kundkorg genom mataffären. Kanske också för att jag har virkat nån timme...

Det som jag var missnöjd med var just detta, att jag åkte och gjorde ärenden dagen efter kyrkan och barnens middag. Om man tar ut sig lite för mycket kommer det med en gång, och tar man ut sig mycket för mycket kommer det efter nåt dygn eller två. Och igår tog jag ut mig mycket för mycket, så jag är fortfarande lite i gasen idag, utan världens ont osv efter igår (fast nu börjar det, men bara när jag rör mig. Då låter jag som en döv 90-åring som inte hör hur hon skriker av oträning när hon reser sig upp). Jag gjorde i alla fall helt fel. Jag borde ha vilat mig extra mycket idag men nu lade jag istället sten på gårdagens börda. Kul dag imorgon! Dessutom har jag inte lyckats gå ner till en sömntablett sen före jul, och så gjorde jag ett experiment och försökte lägga mig vid 22-tiden en gång förra veckan, och efter det vaknar jag vid 6-tiden på morgonen. Jag hade glömt hur vansinnigt känsligt mitt "sovschema" är för påverkan/förändring.

Jaja, jag lägger mig i sängen nu med antingen Mikaels korsordsbok (han har gjort alla korsorden men det finns krypton och massa sånt kvar, som jag tycker är kul) eller Martina Haag. Martina-koden heter den jag läser nu och den är sådär. En radda krönikor om livspusslet som småbarnsförälder. Lagom aktuellt. Men jag ler igenkännande åt att det är så lätt att klämma in för mycket i sina dygn. Så gör ju jag också, fast mycket med mina mått är rätt så pyttigt för en småbarnsmamma.

Oh well. Nu ska jag lägga mig. Det ser jag fram emot.

Inga kommentarer: