Äntligen. Fast hur svårt får det va???

Jag fick mina virknålar igår, men Mikael hade inte mitt ID-kort med sig och de hade skickat paketet rek, så vi fick åka dit idag igen. Jag var såååå sugen! Och så hittade jag några gamla garnstumpar i min snörkorg, och satte genast igång.

Men alltså, hur svårt får det vara???? Luftmaskor kom jag ihåg, men stolpar hade jag alldeles glömt av. Kollade på YouTube och hittade en film på bara 25 sekunder och som visade exakt hur man gör en stolpe. Har nu sett den filmen åtta gånger och kommer ändå knappt ihåg hur man gör. Jag får nog ta ett annat tillfälle att lära mig, när hjärnan inte redan är trött efter en lång dag. Nej, men nu tror jag att det har gått in. Ska virka ett varv till på en mormorsruta. Den första repade jag upp, för det såg verkligen inte vackert ut.

Bäst jag slutar nu innan jag har glömt av hur man gör!

P.S. Jag fick titta på filmen med stolparna ett par gånger till, och efter att ha gjort första lagret på mormorsrutan två gånger och det inte såg klokt ut, kollade jag på en hel video om det också, en andra gång. Och nu fattar jag. Jag undrade hur man skulle veta var på de 5 luftmaskorna som man gör den första ringen med man skulle göra stolparna. Men det är ju inte i maskorna, det är i hålet! Så nu kan nog min ruta se klok ut. Ska dock gå och titta på folk som slår sig nu (AFV). Men jag är så glad! Har fattat, fått hem mina virknålar, och har lite garn hemma! Avkoppling på hög nivå!

Inga kommentarer: