Vad som helst går bra!

Vi har vita fyrkantiga tallrikar med rundade hörn från Ikea. De är väldigt stora och har ingen kant där maten inte kan ligga, så vi äter nog rätt stora portioner. Men jag ser inget fel i det, att inte äta kvällsmat efter middagen, inte heller gå och spåra i skåpen efter lockande lukter eller förslutna påsar men som man likt Pavlovs hund mycket väl vet vad som vankas i dem.

Men egentligen vill jag ha såna här tallrikar. Röda går bra, eller grön Anna, eller blå. Men stilen. Mikael skulle nog inte gilla dem, men vi har hur som helst nog med tallrikar och har inte råd eller plats att okynnesshoppa grejer vi inte behöver.

 

Fast jag såg en 4:a i vårt område som jag nästan fick blodstörtning av habegär till. Ett rum till Mikaels grejer, ett till mina, och så kan sovrum, vardagsrum och kök alltid vara presentabla. Uuuuunderbart. Men den var på andra våningen, och visserligen lockar det mig att inte ha insyn, men jag kan max gå 3-4 trappsteg i ett svep och oftast bara nån gång i veckan. Vi har 1 eller 2 hus med svale och metalltrappor. Dem går det att sätta en stol på så man kan sitta upp å ner för trappan. Jag bara drömmer!


Inga kommentarer: