Jag är helt klart apan som alla känner

Jag har gått hos nuvarande frisörsalong dels när jag flyttade hit, men då klippte en person mig för kort och det var bara månader före bröllopet och det är jag ledsen för. Så jag har försökt hitta andra och valsat runt lite, men inte blivit riktigt nöjd nånstans. Det som är bra med den här salongen är att de inte har radio på och bara är två. Men idag tog de mer betalt än Janet gjorde förra gången, så jag får nog ta upp det nästa gång. Men klippningen kostar dubbelt vad Mikael betalar. Fast jag blir inte lika kraschad när jag slipper radioskval eller om det är en kille som klipps och fem av hans kompisar sitter bredvid och pratar med frisören och kompisen. Då kan det kosta en hundring bara men är ändå inte värt det.

Men sen har Mikael klippt sig där några gånger och brukade ha Vanna med sig och hon är så liten och förnäm och alla i centrum kommer ihåg henne.

Så förra gången när Mikael skulle hämta mig med rullstolen (jag hade gått från blomsteraffären precis bredvid men han skulle hämta rullstolen åt mig på tillbakavägen) så säger frissan Janet att hon nog trodde att det var Mikael som var min man. Hurdå????? Och idag hade jag en Maria för första gången, och som nästan direkt frågade om jag var gift med Micke. Nja, han heter Mikael, men Micke är nära nog. Här kan man inte vara hemlig, sa jag, varpå frissan svarade Vi vet allt om alla.

Klippningen var jättebra men dyr. Men att jag kan ta mig dit oberoende av Mikael betyder mycket, så jag kan använda hans hjälp när jag behöver den som mest, typ vid svåra vårdbesök.

Och inte medan man kan allt tänker man på det, men det betyder väldigt mycket att vara självständig, kunna klara sig själv i centrum, göra egna ärenden. Fast nu ska jag faktiskt sluta gå på apoteket, det är för långt, gör för ont. Nu blir det hemleverans kvällstid med Apotea. Hoppas inte de konkurrerar ut Apoteket, för det är ett värde med att ha utbildad personal framför sig. Men jag har ställt frågor på Apotea och fått ganska snabba och bra svar. Men jag måste gå efter vad som funkar i min livssituation och inte efter min politiska åsikt att det vore dåligt för Vh om vi miste Apoteket.

Men jag är glad för min "Micke"!!

Inga kommentarer: