Så arg!

Nu hade nån smittats utomlands av mässlingen och sjukhuset här i Stockholm fick ringa runt till ett 30-tal personer som jag förstod det inte hade vaccinskydd men hade haft kontakt med smittbäraren.

Inte nog med att man har utrotat farliga sjukdomar, nu börjar folk ha åsikter som kan skada andra, och vaccinerar sig inte. Jag är för frivillighet och tycker verkligen inte vi ska ha en stark statsmakt som fattar beslut åt individen.

Men jag tycker å andra sidan inte heller att folk utan bättre skäl än att "de har hört att man får autism av sprutor" ska hamna ovaccinerade och smittbärande i samma väntrum på akuten som jag.

När jag opererade bort gallblåsan och skulle skrivas ut gav de mig ett rör och bad om ett avföringsprov. "Vi har haft problem med resistenta bakterier." Och det säger ni nu! Kan multisjuka, svårt sjuka och funktionshindrade inte ens vara säkra på sjukhuset?

Jag kommer fortfarande ihåg magsjukan nån gav Mikael för några år sen, och han mig. Jag var dubbelt så sjuk och dubbelt så länge. Och mitt utgångsläge var 10 ggr sämre än Mikaels. Det var fruktansvärt. Det är själviskt att gå på firmamiddag samma kväll som man spydde på morgonen men nu känner sig bra.

Jag uppskattar verkligen om Mikael ska hem till nån och de har nån sjuk att de berättar det. Jag brukar ju inte smittas av saker, men om Mikael får influensa måste jag ge oss mat under tiden han är sjuk. Det orkar inte jag. Kan bli permanent försämrad av en sån vecka. Fast då ska jag se om man kan få tillfällig hemtjänst. Men hur som helst, smitta inte Mikael, smitta inte mig, tro inte att det är en liten sak att smitta folk. Mässlingen dödar folk. Barnsjukdom låter så snällt, men mässlingen är en mördare. Bjud inte hem henom, varken till dig själv eller mig. Och inga av hens kompisar!

5 kommentarer:

Sara sa...

Läste du om den multiresistenta svampen som sjukhusen haft problem med (inte så mycket här än som utomlands) och som de dessutom mörkat så att svaga o multisjuka inte kan undvika den? Där har du nåt att bli arg på riktigt för!

https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sa-har-den-livsfarliga-jastsvampen-brett-ut-sig-over-europa/

modren sa...

Och du fick sjukhussjukan när du som nyfödd låg på prematuravdelningen på Sahlgrenska. Inte ens de minsta och sköraste lever nåt skyddat liv på sjukhus :-(
modren

Anja Olergård sa...

Ja, jag läste om den och hade tänkt skriva nåt argt inlägg om det också men glömde det.

Anja Olergård sa...

Det hade jag glömt av att du har sagt, mamma. Förfärligt! Kanske inte konstigt att min hälsa blev som den blev med den starten.

modren sa...

Men jag undrar ändå om det kan påverka så långt efteråt. Kroppens celler förnyas ju på ett antal år, och sen är man som ny igen väl?
Cellerna byts ut alltså, men generna finns kvar.
modren