Jag minns!

En sån här turkos karott hade vi när jag var barn! Jag kommer inte ihåg nån specifik mat som gjordes i den dock.


Krukan kommer jag också ihåg från när jag var liten. Så festligt. Finns till salu på tradera.


Och när Mikael skulle använda kakao härom månaden kunde han inte hitta nåt, för att jag har skaffat en sån där rund plåtburk som jag har kakao i. Men det är ju inte självklart att det är kakao i den burken om inte ens mormor hade det när man var barn. Det är inte mormors burk men när jag hittade en sån på tradera slog jag till, och förvarar själva kakaon i en plastpåse inuti butken, för man vet ju inte vad folk har haft i den. Hon gjorde så god varm choklad och då använde hon burken med kakao. Tror hon hade 1 tsk kakao och 2 tsk socker och värmde det med mjölk. I kastrull såklart, de hade ingen mikro. Vad skumt, de måste ha varit döda länge för alla har ju haft mikro i evigheter.


Mikael hittade däremot oboypulvret, som är i den närmast heliga burken från Derrière La Porte, för den har han sett mig använda. Den har jag fått av Ellen. Och så är den lila dessutom. I en underbar värld skulle allting i hela skafferiet finnas i boites.



En burk jag hett åtrår är Taika från Iittala. Men den känns inte värd priset. Alla Taika-produkter är för övrigt så vackra att jag vill ha dem. Men som sagt känns de lite onödigt dyra. Jag köper ju inte en Dagg-vas heller. Eller ett soffbord för samma som en begagnad bil, om vi nu ska prata Svenskt tenn.

Inga kommentarer: