Behöver fem?

Jag har förstått det som att det nya minimum bland fina brudar (eller rika i alla fall, pengar är ju ingalunda en garant för smak) är att byta om efter vigseln till festen. Eller i alla fall så gjorde Madeleine det och Meghan Markle också. Jag vet inte om de startade trenden eller bara förstärkte den, det senare antagligen.

Men nu har jag hittat ett nytt rekord som vi alla måste mäta oss mot och misslyckas. Det är Beatrice Borromeo (som för övrigt är min favoritpseudonym, men man får ju inte bara sno en verklig persons namn). Jag tror hon är gift med en son till hon den äldre syrran i Monaco. Så de hade ett bröllop i Monaco, en fest i Monaco, och en vigsel i Italien, och en fest i Italien (på ögruppen Borromeo som hennes familj äger) och den femte har jag glömt vad den var till för. Två av klänningarna är Armani, två Valentino, och den sista minns jag inte.

Men äger man en ögrupp ska man väl ha minst lika många klänningar. Ögruppen har ju bara fyra öar, enligt Wikipedia, i Lago Maggiore varav en är bebodd och de andra har adelsättens palats. De har ägt öarna sen 1200-talet. Så då förstår jag att man måste ha så många dyra klänningar.

Känns skönt också när folk behåller det blåa blodet och inte blandar ut det med vanligt folk. Då förs ju de där fantastiska generna vidare som hänger ihop med rikedom, nämligen skönhet och intelligens.

Apropå det så undrar jag vad det är för skillnad på ironi och sarkasm. Om jag hittar ett vettigt svar ska ni få del av det vid senare tillfälle. Är inte söker på att de finns med i boken  Oxford Dictionary le literary terms. Och gör de det så finns den boken ovanpå garderoben och koms inte åt i första taget. Har inte hjärta att göra mig av med den. Men om jag blir frisk och behöver den kan jag väl köpa en ny. Den kostade väl gissningsvis £7.99

1 kommentar:

Sara sa...

Stackarn som måste ägna halva dan åt att svida om och byta frisyr ideligen, vad skapar det för bröllopsminnen?

Det var lustigt, vi pratade just (i förrgår kanske) om skillnaden mellan ironi och sarkasm. De är ju inte helt utbytbara och åtminstone jag uppfattar ironi som ett bredare begrepp och sarkasm som ett mänskligt uttryck. Mycket längre än så kom vi inte, så upplys oss gärna när du hittar nån lämplig förklaring.