Mer info om hus på Sardinien


"Om du tröttnat på ditt hem och Sverige, och är sugen på ett riktigt renoveringsobjekt, kan man nu köpa ett hus i den italienska byn Ollolai som ligger på Sardinien. Det bästa av allt? Huset kostar bara en tia. Men det är snabba puckar som gäller, redan nästan vecka går ansökningstiden ut.

Borgmästaren Efisio Arbau vill locka nya invånare till staden, och ge den liv igen. Under åren har stadens yngre befolkning flyttat till större städer, och de senaste 50 åren har befolkningsmängden minskat från 2250 till 1300 invånare. Så 200 övergivna hus säljs nu för mindre än en kaffe på kafé. Det finns en liten hake dock. Köparna måste ta på sig att renovera huset inom tre år, en kostnad som estimeras till cirka 200 000 svenska kronor. Man får heller inte sälja hemmet de närmsta fem åren.

Byn Ollolais rötter kan dateras tillbaka till Bronsåldern, då den var huvudstad över dess region – Barbagia. Enligt CNN Travel Ollolai den mest orörda och autentiska delen av Sardinien.

Om det här låter som ett ställe du skulle vilja bo på, gå in på Ollolais kommunsida och ansök om ett av de 200 husen. Hoppas bara dina italienska kunskaper är hyfsat okej! Ansökan ska vara inne senast 7 februari klockan 14 lokal tid." (Från Sköna hem.)



1 kommentar:

modren sa...

Är det maffian som ska renovera åt en, tro? Då tar det nog mer än tre år och kostar betydligt mer än 200 000:-.
modren, misstänksam