Blä blä blä

Fick feber efter dagens hemtjänstdusch. Och då ställde jag ändå in måndagens dusch för att jag var kraschad efter helgen. Jag har bara klätt på mig den här veckan, inte slängt sopor, hämtat post eller startat tvättmaskinen.

Igår körde Mikael mig i rullstol till bilen (som står rakt utanför vår lägenhet) och så satt jag där när han hämtade ut paket på Apoteket och köpte lite yoghurt. Vårt centrum är två minuter bort så det var ingen långtur direkt. Och första gången jag blir körd ut till bilen. Men jag kände mig så ledsen och ville distrahera mig. Väggarna krymper!

Då kanske febern idag var från att sitta i bilen igår. Men jag gick ju inte ens! Och allt jag gjorde idag var att prata. Nej, jag satt upp, höll i huvudet lite och torkade mig lite. Vi får nog se över duschrutinen. Får sluta torka mig själv och bara ta på morgonrocken direkt. För det är nog jobbigt med nakenheten som det är, jag orkar inte bli frotterad också.

Har ställt in fyra duschar som krockar med vårdbesök i februari. Så jag kommer att vara både ofräsch och kraschad av all aktivitet den närmaste månaden.

Och helt klart har jag inte hämtat mig efter begravningen. Eller så har jag det, och detta är bara en ny försämring. Jag vet inte varför jag blir så förvånad varje gång det händer, det har ju varit så varje halvår i 23 år.

Jag är inte nöjd.

Och dessutom hittade jag ett färskt skärsår på handen när jag låg i soffan. Det är en sak att inte märka vad man gör när man har tagit sömnpiller, men jag vet inte att jag hållit i en kniv eller sax eller ens en karta piller. Hur kan man skära sig utan att märka det? Och på vad, morgonrocken eller?! Blir jag så trött av att prata med hemtjänsten (och hon är så snäll så det är inte det) att hjärnan måste stänga av efteråt? Jag har märkt förr att det är jobbigt att prata med Mikael efter duschen, men först nu kopplar jag att jag måste ändra på detta. Jag kan nog tänka mig att jag pratar för att jag märker att jag är nervös annars. Har ett svagt minne av att jag nämnt det för psykologen nån gång. Måste nog dra det ett varv till. Hur man står ut med att en annan människa tvättar en. Stackars dementa gamlingar, de måste ha det outhärdligt.

Och nu har jag magknip eller vad det kallas. Orkade inte äta men tog en risifrutti. Kanske tur ändå att jag har ont, så blir det lättare att "vilja" göra gastroskopin. Kanske borde sticka tandborsten i halsen några gånger och vänja mig.

Jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska be om lugnande/muskelavslappnande på gastroskopin. Jag vet inte om den lugnande effekten kommer att göra att det är ok att kväljas, men det blir bra att ta muskelavslappnande när jag måste hålla käkarna öppna en lång stund. Annars kan jag nog få migrän av det och när musklerna spänner sig sådär så tar det lång tid för migränet att försvinna för grundorsaken är kvar. Rent allmänt börjar jag nu se så pass mycket muskelproblem beroende på min inaktivitet att jag behöver göra nåt. Men Stesolid och sånt är jättevanebildande så jag vill inte börja ta det. Min medicinlista är nog lång som det är utan åt jag ska lägga till en till som dessutom i sig själv är komplicerad. Frågan är om man kan ta typ en i veckan och att det gör nån skillnad. Min vc-läkare har slutat, det blir ju kul att ta upp den frågan med en ny person. Kanske borde ta det med Sköndal istället. Idealiskt skulle nån utbildad person komma hem och böja lite på mig när jag ligger ner. Men jag provade det på Sköndal och kroppen tålde inte ens det. För två år sen eller när jag nu började där. Nu lär jag inte tåla saker bättre. Kan ta upp det med naprapaten, hon känner min kropp vid det här laget och henne litar jag på.

Vilken utomordentlig beklagan jag fick till idag. Nobelpriset i Vad synd det är om mig. A k a ME-livet är skräp.

P.S. Men hör ni, man har vapenamnesti hos Polisen. Kom och lämna in, no questions asked. Se bara till att vapnen inte är laddade när ni lämnar in dem.

För övrigt ska ju Säpo-chefen gå över till Polisen. Det är en god nyhet.

Men att Dan Eliasson ska gå till MSB, som jag tror kommer få en allt större betydelse i framtiden när den civila beredskapen måste öka, är ju sämre än ME, och det vill inte säga lite. Jag har glömt vad han gjorde förut, på Migrationsverket var det nåt med att de sparkade en person för att han haft en judevänlig blogg och det fick de på pälsen för av typ Arbetsdomstolen, inkl att Dan E fick smäll på fingrarna. Sen, möjligtvis före, jag håller ingen ordning på hans karriärmässiga kronologi, så var han chef för Försäkringskassan och lyckades jobba sig så populär att 75% av de anställda inte hade förtroende för honom. Och på Polisen skulle han göra den där omorganiseringen som beräkningsvis skulle kosta 2 mille vilka han tackade nej till för han kunde göra det gratis. Men istället begärde 4 mille när han upptäckte att det inte gick att göra gratis. Miljoner eller miljarder, jag har ingen aning längre, det är natt både bokstavligt och bildligt talat. Och hans avgång från Polisen var inte precis frivillig, och istället för att skicka honom till Arbetsförmedlingen, dit alla andra får söka sig när de har blivit av med jobbet, som arbetssökande menar jag, inte som generaldirektör, så ger de honom en ny myndighet som han kan rasera lagom tills att ryssen anfaller. Att nån får sparken från den tredje myndighet han varit generaldirektör för och likaledes misskött (det kan ha varit fyra) och sen blir belönad är MINDBOGGLING och en så stor del av politikerföraktet i Sverige.

Ingen annanstans kan man gå i skolan och inte lära sig engelska, och sedan istället anställa konsulter för en summa som motsvarar en lärares heltidslön under ett år, minst, det kan ha varit två hela årslöner, för att personen ska kunna utföra den del av det förtroendeuppdrag han alltså OKVALIFICERAD fick ohemul lön för. Alltså, jag är intresserad av politik men som det är nu så skulle hundra regler behöva ändras för att det skulle vara ett respektabelt yrke att vara politiker.

2 kommentarer:

modren sa...

När jag gjorde gastroskopi fick alla lugnande medel. Alltså, den meningen blev fel, jag menar inte personalen utan alla som blev nerstuckna i halsen. Jag hade gruvat mig innan men måste ärligt säga att det inte var så farligt. Blunda och tänk på England.
modren, survivor

Anja Olergård sa...

Jag tror jag klarar det iom att det går rätt så fort, men muskelavslappnande för käkarnas skull tror jag ändå är en bra ide.