Överentusiastisk eller kanske bara överlycklig

Vaknade utan huvudvärk och den kom inte förrän midnatt, så jag hade åtta vakna timmar när jag mådde som jag mådde för ett tag sen, med "bara" me. Det var så underbart! Jag är ju inte jättepigg, men tvättade bort svettlukt och fett hår. Bara det blir man ju lycklig av! Och jag har ingalunda börjat med lchf, men jag har inte ätit bröd på flera dagar och slutat med mina såna där små tetra med svartvinbärs- och äpplelättdryck. Alltid nåt.

Och efter duschvilan blandade jag ihop en portion potatissallad som jag åt med mamma scans köttbullar. Hälften var hemlagat, inte illa. (Mikael var med barnen och jag orkade inte följa med.) Sen slängde jag sopor och böjde mig ner jätteförsiktigt och tog bort två små ogräs och en jättestor, som en enda gren med ekblad, som växer under altantrappan. Och bara för det vattnade jag balkonglådor, flyttade på grillen för att förhoppningsvis lära områdets katter att ta en genväg genom sina egna häckar istället. När Mikael kom hem satt en mörk katt på vår balkong. De tror att de äger den. Men sen insåg jag att jag behövde vila, så då drog jag fram goa grannen Bosses såna där plastutestolar och satt i en lång stund. Och så har jag smällt ihjäl två myggor.

Ett hederligt dagsverke. Tänk om alla mina dagar var som idag. Fast jag sov 10-10 1/2 timmar, somnade nog först 06, för migränet hindrade sömntåget. Men tydligen var tio timmars sömn, ingen huvudvärk (ingen är att ta i för mycket, men så lite så att man inte behöver bry sig om det) och kanske duschens skalpmassage precis vad jag behövde. Nu har jag i alla fall ont i höger armborst, eller heter det vinge? Axelärm? Protruding v on my back. Den, ja. Jag tror jag får brännkänslor i musklerna av överansträngning. Och idag har jag gjort en hel veckas arbete. Slänga soporna helt själv! Det var nog två veckor sen sist!

Ja, de där... Vad heter det när folk bara bor nånstans och inte flyttar? Husockupanter? De där balkongockupanterna vi har får jag väl spraya vatten på. Vi hör om nätterna hur katterna slåss och skriker alldeles utanför oss. Vi vet inte om fler vill bo på verandan, eller om det är nån pappa som inte tar ansvar för ungarna. Det kan bli hur spännande som helst det här.

Jag har inte orkat klä på mig på riktigt förrän idag (igår var det nödvändigt eftersom pappa skulle lämna mat och Charlotte skulle hämta vovven, men idag gjorde jag det för att jag orkade). En rätt ny känsla. Tänk om jag slapp den här huvudvärken. Jag tror ju det är nåt fel inne i huvudet, typ låggradig inflammation, som gör så ont jämt och dessutom triggar migrän. Har sett att omega3 är en av få antiinflammatoriska substanser som går in genom hjärn-barriären. Jag har provat det förr, men nu kanske jag ska läsa på lite noggrannare och köpa en riktigt bra sort och ta den jättelänge, eftersom detta inte är nån quick fix.

Idag är jag i alla fall hoppfull. Att orka klä på sig, vattna blommor på samma dag. Och middag. Det gör nästan inget att det har kommit tillbaka nu. Nästan!

Inga kommentarer: