Drömhus

Satt på hemnet i natt och hittade vårt (i a f mitt) drömhus!

Tegel (så det är kallt på sommaren)

Inga grannhus, bara skog och mark

Nära motorvägsavfart, fast lite för långt söderut. Men nästan perfekt.

Bara 2,3 miljoner. Utan amortering blir det typ som vi har idag.

118 välplanerade kvm på markplan (vardagsrum med plats även för stort matbord, kök där vitvaror är aktuella, gästtoalett och badrum som inte heller behöver renoveras, öppen spis i vardagsrum, ett stort sovrum, två mindre (fast nog stora för dubbelsäng!). Utgång till stor altan med plasttak och halvinbyggda sidor och öppen spis.

Naturtomt/trädgårdstomt! Visserligen gräsmatta i två höjder.

Och på bottenvåningen ett allrum, ett sovrum, toa, dusch, tvättstuga, förråd.

Om nån vill bo hos oss kan de alltså sköta sig ganska fritt därnere, förutom med mat. Men om vederbörande lagar middag åt oss varje dag och tvättar och städar, kan vi tänka oss att bara ta nån leksakspeng i hyra. Eller så gör vi det perfekt för norska barn och barnbarn som ska komma ofta på besök. Eller andra barn som behöver sova över för att Täby är så långt bort att de inte hinner hem :) Man vet ju dessutom inte hur framtiden blir. Men jag tycker det är ett drömhus.

Kan man måla teglet vitt? Då är jag ombord. Och pynta lite inomhus, måste ju ha breda lister och takrosett och böjda howardsoffor och massa antika speglar. Och kanske behöver det tapetseras lite i några rum. Helst, men kanske inte måste. Får jag bara rituximab kan jag tapetsera hela kåken! Jag är duktig på det! Och så skulle vi inte bara flytta allt utan att öppna alla lådorna i förrådet osv, utan vi skulle slänga saker före flytten, och sen organisera oss extremt föredömligt. Var sak på sin plats. Och inget mer beige, jag får nippran på fler svaga kaffesorter.

Men bara det här att ta rum för rum och drömma om vilka möbler, tapeter, mattor och gardiner man skulle ha, det är nog det roligaste jag vet. När man ska gå till ett happy place i tankarna, så inreder jag. Brukar ta mormors och morfars eller farmors lägenheter och låtsas att de är till mig och hur jag då skulle göra.

Och ni kan lugna er. Vi ska inte flytta. Möjligtvis om 5-10 år, om jag har blivit frisk och inte skulle bli en ensam fånge i skogen. Men att ha tre barn som behöver bil för att komma hem till pappa, det är inte helt idealt. Om 10 år har de nog bilar allihopa, så då är det ok. Ja, jag vill gärna skjuta upp det tio år. Och flytta huset till österhaninge istället för till nåt med Älg-eller Älv-, fattade inte vilket för det stod båda.

Men vi flyttar såklart inte. Men jag drömmer alltid. Jag kanske ska visa Mikael vad jag egentligen gör på pinterest. Drömmer, helt ohejdat. Han tror att jag nu på fullt allvar tycker att vi ska flytta. No, not so much. Jag bara har hundra parallella världar. Jag har förresten uppvärmd pool i den här. Eller badtunna och jacuzzi inomhus.

Jag tycker väldigt mycket om den där mörka i Alcazar. Vissa saker i hennes utseende alltså. Håret är inne nödvändigtvis äkta, ögonfransarna är det alldeles säkert inte, heller inte brösten. Men en sån figur vill jag gärna ha. Problemet är att även om jag går ner 40 kg så ser jag inte ut så. Man måste nog sprätta omkring på gym sin mesta tid, inte bara ha tappat sitt fläsk. Jag kanske måste börja motionera när jag blir frisk. Kanske kan jag få för mig att det är trevligt att springa! Det vore nåt! Fast hellre cykla tror jag.

57 är vad jag vägde som minst som vuxen. Men jag tror inte jag hade 57 i midjemått.

Det finns mycket att drömma om. Fortsätter med huset, det är roligare!

2 kommentarer:

AL sa...

:)

Anonym sa...

Låter som ett trevligt hus! Skulle gärna ha långt till grannar, men vi har takrosetter iaf. ;) /Nina