Hjärnskada

Läste nyss en artikel om en kvinnas doktorsavhandling om utmattning. Hon såg att frontloben i hjärnan inte fungerade som den skulle. Men delgav också att de drabbade kvinnorna hade längre utbildning och högre IQ än genomsnittet. Och var väldigt "ordentliga". Som exempel nämndes en kvinna som gick upp kl 04.30 varje morgon för att stryka barnens kläder så att de inte skulle se ut som slashasar i skolan.

Det exemplet bevisar för mig bara att det var nåt fel i hjärnan redan innan... Är det nån som tror att det är hållbart att gå upp 04.30 varje morgon för att stryka? De enda som ska vara uppe då är mjölkbönder och tidningsutdelare. Bränna ljuset i bägge ändar är ju inte precis taget ur årets nyordslista.

Min blogg, mina åsikter. Och jag fördömer inte alla utbrända, jag tycker bara att exemplet ovan snarare fäller argumentet om IQ än styrker det.

Såg förresten igår på tv att nån engelsk kvinna tvättade sina fönster två gånger om dagen.

Jag tror det finns många sätt att vara "onormal" på. Jag har nog själv uppfunnit ett par stycken.

Och jag är också väldigt duktig på att ignorera vad kroppen vill och göra vad jag vill.

Men det finns väl gränser?!

1 kommentar:

Sara sa...

Den som måste upp och stryka långt innan man ens kan kalla det otta måtte ha nåt som verkligen behöver kompenseras för. Taskig självkänsla eller sadistiska tankar i smyg ...?