Skakar på huvudet

Måste sluta läsa Aftonbladet.

Idag rapporterar de om att Anders Borg ska skilja sig för att han har träffat en annan.

Att skilja sig för att man har träffat en annan, att råka falla för nån, man kan inte styra sina känslor. Jag blir så trött på sån skit. Det är trams! Man väljer att bli kär. Man kan välja att låta bli. Det första ögonblicket av förälskelse kan man inte styra, men det är ett val om man vill fortsätta att ge den kemikaliebaserade känslan rum i ens hjärta och hjärna. Man kan påminna sig om att man är gift, köpa blommor till sin fru och gå hem och krama sina barn. Eller så kan man, som i detta fallet, ignorera de varningsklockor som borde ringa när Sveriges otrohetsminister (ja, jag försökte vara rolig nu eftersom hon startade den där otrohetssajten) blinkar åt en.

Tror folk verkligen att det här är rätt sätt att göra saker och ting?

7 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Men det är inte Aftonbladets fel att Borg väljer att skilja sig. Jag läste det i dagens Metro. Först Reinfeldt och sen Borg. Knäppskallar.
Idag har jag läst en massa amerikanska kakrecept. Typ:
Man tar ett paket brownie mix och ett paket devil's food cake mix och blandar dem med vatten. Sen tillsätter man ett paket Oreos. Sätt till 1 cup honung. In i ugnen och vips har man en härlig, hembakad kaka.
Knäppskallar. Jag skakar också på huvet.
modren

Anja Olergård sa...

Ja, eller en kycklingrätt med köttet från en grillad kyckling, en burk kycklingbuljong, en burk cream of chicken soup, en burk majs, en burk sparris, ett paket riven ost, gratinera. Fantastiskt vad de kallar recept ibland. Men det finns å andra sidan "recept" på vispad grädde på Martha Stewart.

Monnah sa...

Vad vet vi om dessa mäns liv? Ingenting. När jag och K diskuterade detta sa jag att det kanske var Anders Borgs fru som inte stod ut med att tvätta hans skitiga kalsonger då han var borta så mycket. De kanske inte hade vårdat sin relation under alla regeringsår så när de plötsligt fick träffas mer normalt mycket kanske de inte älskade varandra längre? Eller kanske är det som vise män på 1800-talet sa: “... the one-wife system not only degenerates the human family, both physically and intellectually, but it is entirely incompatible with philosophical notions of immortality; it is a lure to temptation, and has always proved a curse to people."

Anja Olergård sa...

Jo, fast han säger själv att han skiljer sig för att han har hittat någon annan. Att man skiljer sig för att man inte står ut med varandra, det köper jag till viss del, men inte att starta ett nytt förhållande medan man fortfarande är gifta. Det är själviskt och respektlöst, tycker jag.

AL sa...

Och jag läste om det i DN. Av alla ställen.

Någonstans tycker jag ändå att det är värre att detta är en stor nyhet, än själva nyheten i sig. Det och melodifestival och semmeltest tar för stor plats i nyhetsflödet med tanke på allt som sker i världen just nu.

Same old story. Göran Persson fick ny fru efter att han blev statsminister, Carl Bildt bytte dam han också. Fredrik Reinfeldt är väl också på jakt efter ny. Vi borde inte ens höja ett halvt ögonbryn över Anders Borg.

Monnah sa...

Som sagt, när jag har hela historien. 😉

AL sa...

http://www.svd.se/kultur/politikjournalistiken-ar-som-svensk-damtidning_4345535.svd