Det är för mycket död nu

Förutom min goda vän Carla, så dog för nån dag eller två sen en stor me-aktivist/me-sjuk av heart failure. Jag har haft ont i hjärtat idag och min vilopuls efter 1 1/2 timme stilla i sängen är 96.

Jag är inte beredd att dö, jag är absolut inte färdig för att Mikael ska dö. Allt det här döendet får mig att må dåligt. Jag klarar det inte riktigt. Jag är labil till att börja med på grund av Carla, sen blir jag rädd för döden i allmänhet men Mikael i synnerhet, och ovanpå det så känns hjärtat konstigt. Jag tror ingalunda att jag är döende, många med me har struliga hjärtan, men sällan några direkt farliga fel. Och jag är undersökt av hjärtspecialist; litet och fint hjärta. Men det är ändå jobbigt att vara sin egen kropps dörrvakt i brist på bättre arbetsbeskrivning. När det kommer nåt måste jag veta om det är nåt vi bara ska släppa in och inte bry oss om, eller om denna nissen är potentiellt farlig och bör kollas upp extra. Hur kan jag veta vad som är farligt och inte. Jag vill inte ha det ansvaret. Kan ju inte fråga läkare om allt, Jo, jag har haft ont i tummen i två veckor...

Men det är tungt nu. Den här senaste försämringen tar stenhårt på psyket, som redan var upptaget med döden. Nu känner jag att jag har lust att gå tillbaka till affären där man köper livshändelser och reklamera den här me:n och byta den mot semester på Barbados istället. För det här med me får ni ge till starkare människor än jag. Jag har gråtit sex gånger idag. Det kostar vad jag inte har!!!!! Och jag kan påpeka att det är görsvårt att gråta utan att få migrän. Och jag får inte ta triptaner som jag vill, så här är jag, labil över försämring, dödsrädslor, gråter så jag får migrän, som redan var värre än vanligt pga försämringen. Alltså, BYTE.

Jag kan inte mer. Men så säger folk till sin tränare också, och så får hen ut två repetitioner till av personen. Så jag antar att jag visst kan klara det här. Men jag vet inte hur.

Och där stoppade jag det sjunde lipet.

Men jag mår fortfarande illa.

5 kommentarer:

Sara sa...

Skickar pm istället!

Harriet Klarin sa...

Döden lär komma i perioder säger dom som vet.
Snart är det liv och ljus och vår och sol (ville inte skriva sol och vår) som gäller.
Men då får alla migränmänniskorna akta sig för solen.
Så passa på och njut av mörkret lite till.
Skulle gärna vilja skriva något uppmuntrande som att göra saft av citronerna, men det blir bara floskler av alltihop.
Men min gränslösa kärlek har du.
modren

En långvarig förkylning sa...

Befinner mig i liknande situation, men några veckor före dig med tungt dödsbesked. Man tror man ska gå sönder. Och så klarar man det ändå. Ja, aj vad ont det gör att gråta, och utmattande. Ligger ju redan och orkar inget. Kramar och kärlek till dig <3

Anja Olergård sa...

Tack, Mireille, och kramar och kärlek till dig också <3

Anja Olergård sa...

Tack, Mireille, och kramar och kärlek till dig också <3