Flytta?

Jag gillar variation. Jag har bott i samma lägenhet i sju år (eller är det sex år?) och det känns som väldigt länge. För länge, typ. Så nu har jag fått för mig att vi ska flytta till andra sidan rondellen. Det finns ett 55+-boende där och mina föräldrar bor där. Lägenheten ovanför deras är till salu. Den är bara fyra kvadrat större än vår, men har jättehögt i tak vilket ju skapar mer rymd. Det finns en liten yta i sovrummet som ser perfekt ut för ett litet skrivbord där jag kan ha min laptop och skriva böcker. Och innan vi flyttar skulle vi såklart gå igenom alla våra saker mycket noga, göra oss av med sånt vi inte vill ha eller behöver och sen bara packa ner resterna på ett superorganiserat sätt. Vi skulle också hitta två Howardsoffor på blocket. Huset har hiss och låst ytterdörr så vi skulle slippa betala för larm. Och så är hyran 500:- mindre än här. Med det och larmet skulle den totala boendekostnaden kanske bara bli marginellt högre än här, även om det skiljer 7-900 000:- på vad den kostar och vad vi får ut. Detta satt jag och räknade på en natt. Det kan såklart inte vara mycket fel på saker jag räknar på efter att jag har tagit sömnpiller.

Jag berättade om mina "planer" för Mikael ikväll. Och la till att om han dör så kan mamma och pappa hjälpa mig. Fast då sa han att de också kommer att vara döda då, om jag inte planerar hans bortgång till nästa vecka. Det gör jag ju inte, och jag har helt glömt bort att mina föräldrar kan bli gamla och dö. Har alltid trott att de ska hjälpa mig när Mikael har dött. Men Mikael tror mer på rut, hemtjänst, assistent, vad mitt hälsoläge nu skulle kräva. Däremot har jag ju räknat med att rituximab ska göra mig frisk om fem år, och Mikael ska leva då, så hela problemet kanske är ur världen tills dess.

Mikael, som brukar tycka att verklighet och exakthet är viktigare och intressantare än idéer och drömmar, lät mig hållas och var bara lite ironisk när jag tyckte att vi skulle flytta för att jag tycker det skulle vara roligt.

När jag sa att vi skulle göra oss av med allt gammalt och organisera erkände han att det var en bra idé. Jag sa inget om att man inte behöver flytta för att göra det. Fast däremot sa jag att jag inte tror att jag ska orka skriva böcker bara för att vi flyttar och jag får ett skrivbord. Men man kan drömma!

Så böcker drömmer jag vidare om, en flytt är nog egentligen mer en mardröm än en dröm. Men när jag blivit frisk ska ni få se på andra bullar. Som jag har bakat själv!

2 kommentarer:

AL sa...

Flytta? Really!? Har medicinerna hybris som biverkan?

Nåja, jag hade gärna kommit och hjälpt dig rensa. Det ær så härligt att slänga grejor!

AL sa...

och utan att førnærma någon eller så, men du kan rækna med att jag troligen lever ca 20 år längre æn din make, så jag och rullatorn kommer och rensar æven om de nærmast stående trillat av pinnen!