Mera inredning

Här är en fåtölj på EM för femtusen. Ilva har en för ungefär samma, fast de finns ju inte så här långt norrut i landet.

Jag har kommit fram till att Mikaels fåtölj inte kommer att passas in i nåt som helst. Jag gillar både formen och färgen, det gör han med, men den skulle må bättre av att vara petrolgrön.

Det helt knäppa är att det finns massa dig:are i USA som målar sina tygmöbler! Man ska ha i nåt som heter fabricera medium och vatten, och spruta med blomspruta först så blir det lättare och finare. Om det blir för stelt kan man mjuka upp det genom att sandpappra! Låter vansinnigt, men gissa om jag är sugen. Tror inte Mikael tycker vi ska köpa ny fåtölj för färgens skull. Han är så förnuftig att han sällan låter färgen avgöra nånting.

Tänk om jag blev så pigg att jag orkade måla fåtöljen på en vecka. Och allt det andra.

http://www.em.com/produkter/fatoljer/anna/anna-fast-fatolj-tyg-ritz-petrol-5667-0000144824

4 kommentarer:

Sara sa...

Å, jag köpte ju en öronlappsfåtölj för 75:- på blocket som har så himla fult tyg och jag trodde att jag skulle orka klä om den men det verkar ju inte hända. Ommålning vore ju modellen! Var får man tag på sån färg?

Anja Olergård sa...

Tror jag googlade på paint fabric furniture.

Sissel sa...

Visst är det kul att kolla på möbler? Har du sett att Åhléns har några fina möbler? De har en fåtölj som heter Anni som inte är så olikt Anna som du gillar. Bara 1300 spänn, dessutom har de en långbänk i samma stil och tyg.
Kolla här: http://www.ahlens.se/inredning/hall-smamobler/smamobler/fatolj-anni-id-da906e94ee954028aaf7d385641ff662.html

Anja Olergård sa...

Har inte varit på Åhlens hemsida på evigheter, så tack för tipset! Mycket roligt att titta på.