Irritationen över, problemet kvarstår...

...i alla fall problemet med amerikaners obändiga tvättlusta. Om de lät bli att:

1) tvätta jeans i 95. VARANNAN DAG! [Ursäkta kam-över-dragningen. Jag sa inte alla.]

2) ösa på waaaaaay för mycket tvättmedel

3) torktumla sånt som kan hängas

så skulle det göra mycket mer för miljön än om alla svenskar gick över till energisparlampor och ___________________ [fyll i valfri miljöräddande åtgärd].

Man ska inte göra ingenting för att någon annans insats skulle spela mycket större roll, men på ett sätt tycker jag att vi spottar på elden istället för att ringa brandkåren. Nja, man måste kanske spotta om brandkåren inte är där, men ni vet vad jag menar.

Dessutom har jag hört från Oprah själv på hennes show att hon tvättar sina lakan varannan dag -- inte hon själv såklart, hon FÅR dem tvättade, fast det menar jag inget illa med för jag hade också haft hjälp hemma om jag hade råd -- för att hon gillar känslan av nytvättat. Vem gör inte det?!?!?!?!? Men inte kan vi slösa så med jordens resurser för vårt eget höga nöjes skull [inget frågetecken här inte. Borde stå ett utropstecken!]. Ja, nog blir jag lite upprörd när det inte finns källsortering och man slänger både glasburkar och tidningar i soporna (som här!). Sånt är ju så lätt att spara hemma och sen slänga på rätt ställe.

Så, trots att det bor en helylle-mörkblå (politiskt sett) person i mig finns det ändå ett visst miljöintresse. Man behöver ju inte vara dum bara för att man inte är miljöpartist. Att man INTE är miljöpartist är ju ett av tecknen just på att man inte är dum...

Hehe.

Inga kommentarer: