I r r i t e r a d

Skönt å få en egen tvättmaskin snart!

Tvättmedelsfacken nere i gästhemmets missionärtvättrum ser helt vidriga ut. Hur kan vuxna människor låta blir att städa efter sig????? Det står t o m en instruktionslapp på dörren. Men icke.

På instruktionslappen står det också att de ska låsa rummet efter sig, men icke. Vet ni vad det har lett till? Någon har tagit min tvättid. Inte några missionärer, utan några amerikanska gäster. De har varit här ett sedan i onsdags och har redan tvättat två gånger. De tog alla fyra maskinerna och körde sina jeans i 95 grader. Och kollade inte trumman efter sig, så jag körde deras kalsonger med mina garments. Jag är lika irriterad som om alla hade färgats röda av en strumpa. Dessutom hade de hällt i för mycket tvättmedel, för facken var efteråt fulla av blöta tvättmedelsrester, stora som en lime kanske. Aningslöst gick de bara med sin tvätt till torktumlaren och lät också det spillda tvättmedelspulvret ovanpå maskinen ligga.

Och när det kl 16.37 framkom att jag faktiskt hade skrivit upp mig på tvättid kl 15 sa de bara ojdå, och fortsatte köra torktumlarna med fyra plagg i. "We'll only be 15 minutes". Och körde tvättvagnen upp till sitt rum och tog inte ner dem på 25 minuter.

Hmm. Jag vet visserligen att jag är så här irriterad för att jag gjorde alldeles för mycket igår och för att jag inte sov så gott. För andra natten i rad! Men det var snäppet bättre nu med en skumgummimadrass också. Så jag har sovit på en resårmadrass, en tjock bäddmadrass, en skumgummimadrass, en egen bäddmadrass och min specialmadrass mot liggsår. Och ändå var det inte skönt. Jag kan ju bara säga att hon prinsessan på ärten hade vad jag har. Fast nu i natt ska jag nog prova med att ta bort skumgummimadrassen och ersätta den med grannsängens bäddmadrass. Jag låg lite som ett C ni vet, som man gör i urlegad madrass.

Men nu har jag tappat bort mig i något??? Vad var det? Jo, irritation. Vet som sagt visserligen att jag gjorde för mycket och sov dåligt och vaknade fyra gånger och fick migrän inatt. och att det egentligen är därför jag är irriterad. Inte på någon yttre orsak, utan på grund av nåt som påverkar min hjärnbark, som styr irritablitet. Men när folk är helt omedvetna om att de tränger sig före, eller kanske inte bryr sig, och nu tvingar mig att använda först en maskin, sen två, och nu för fem minuter sen den fjärde, och min tvätt tar dubbelt så lång tid som jag hade räknat med -- en dag som denna!!!!!!! -- så blir jag inte på bättre humör precis. För att underdriva.

Hmm. Jag började inte dagen med att läsa skrifterna eller skriva gårdagens dos tacksamhetsdagbok. Borde väl gå och göra det nu. Så kanske det blir folk av mig...

Inga kommentarer: