Inte så speedad idag

Idag är jag lite mer som jag brukar. I alla fall än så länge. Tror tempen vrids upp ett par grader när klockan närmar sig 15.30 och jag ska skriva kontrakt och glo på lägenheten en andra gång. Men jag sov så gott i natt! Trots att jag fortfarande inte är nöjd med sängen och har lite ont när jag vaknar, sov jag i ett sträck idag! Inte vakna vid 6 och 7 och 8 och måsta kissa för man redan har vaknat. Ljuvligt!

Och så kan jag meddela att jag, äsch, det vet ni ju, ju är lite tokig på att inte göra saker som ALLA gör. Och ALLA firar midsommar. Hör här:

Det är så ofta dåligt väder på midsommar. Så antingen klär man på sig det varmaste man har och ser inte alls fira-sommarn-snygg ut, eller så fryser man ihjäl. Ofta en kombination av båda, eftersom man inte kunde tro att det skulle vara kallt. Och så huttrar man där inuti fleecefilten.

Och om man är på Tyresta (jag inbitne göteborgare fattar inte alls charmen med att åka dit) så äter man sina små medhavda matliknelser (bara vi inte får färdigköpt potatissallad) och låtsas att det är jättegott att sitta på fuktig jord och äta grillad korv.

Och precis som jag har god lust att bojkotta nyår varje år, så börjar jag plötsligt bli extremt sugen på att sitta hemma i lägenheten och läsa en deckare på midsommar, och liksom få en gratis dag. För när alla andra firar och man själv bara slappar, så har man ju fått en gratis slappardag! Det känns så skönt att liksom vinna massa timmar att bara götta sig, medan andra sliter med ringdans och engångsgrillar.

Inga kommentarer: