Tossor eller skor med svandun

Nu ska jag leta bild åt dig Sara. Jag såg på allvar några skor med typ dun på. Lite som den där dyra svenskt tenn-kudden i stilen. Har aldrig känt mig så gammal som när jag såg den bilden, tror det kan ha varit reklam för H&M-samarbete med vem det nu är den här gången. Och jag kände att det ligger trettio år mellan mig och mode. Jag har svikit mormor, som fyllde år idag och som hade impeccable taste och sparade vissa nyckelplagg tills nästa gång de blev moderna. Hon visste vad som skulle komma tillbaka respektive inte, och sydde som en skräddare hela livet. Hon kommer att vända sig i sin grav när hon får se de här skorna.

Jag brukar ju tycka att more is more men jag är inte gränslös för det. Huvva.

P.S. Kostar ju samma som tossorna. We are on to something!

Förresten hörde jag om några skor som visat är sköna fast de har klack. Inte "Sköna Marie", Waldläufer osv utan riktiga snyggskor. Följde dem rätt länge tills jag såg att de bara gör i max storlek 41. Vilket svek.

Sen sparade jag massa högklackade skor i storlek 42 på Tradera bara för det. Dem här kan jag minsann ha! Inte gå i visserligen, men ha! Får hålla fingrarna i styr så jag inte köper skor med 10 cm klack när jag nästan ramlar på mig själv. För det här är ju precis såna skor som man behöver ha. Några t o m Clarks strl 43, sitter de bara kvar på foten så måste det vara bekvämt med för stora skor. Har ju hela livet gått i för små.

Idag gled jag förresten på toagolvet! Tur jag alltid håller hemtjänsten i handen när jag går till mattan. Känns lite töntigt och överdrivet 99 gånger av hundra. Men å, vad jag inte har brutit lårbenshalsen idag!

3 kommentarer:

Sara sa...

Det var ena rysliga svandunstofflor du hittat!
Här är ett par aningen flärdfullar. Piffiga även om de har kilklack; jag hade tänkt mig nån sorts taxklackar. Får leta vidare.
http://alinaslyxfalla.blogspot.com/2014/11/svandun.html?m=1

modren sa...

Det här är avgjort ett aprilskämt. Ingen människa på jorden skulle köpa dem.
modren

Monica sa...

Haaahahaha! Alltså, hahahahaha! Är de där balettstövlarna på riktigt?! De var riktigt, hm, annorlunda. Glad påsk!