Språkstörning

Det finns nån reklam som var på teven när jag stoppade in min tallrik i diskmaskinen. Så med brasklapp för att jag inte garanterar att jag minns allting rätt nu så lång tid efteråt som det tagit mig att skriva detta. Det väsentliga är jag dock bombsäker på, för det var irriterat mig såååå länge!

Låt inte ditt guld 
Ligga och skräpa 
I en byrålåda
Sälj ditt guld och få pengar
Vi betalar bättre
Än aldrig förr

Ja, förutom att det heter vi betalar bättre än nånsin förr. Så att betala bättre än aldrig förr är ju en negation, och betyder att man ALDRIG HAR FÅTT SÅ LITE BETALT SOM NU.

Hur svårt kan det vara?

6 kommentarer:

modren sa...

Det är alldeles för mycket jag stör mig på i teve. T ex att det finns så mycket spelreklam.
Lite stolt är jag över att jag mejlade företaget om att "tombola" har betoningen på första stavelsen på svenska, inte på andra stavelsen som man sa i tevereklamen. De ändrade och spelade in reklamen på nytt.
Och att alla på teve börjar sina svar på intervjufrågor med "ja men" eller "nej men". Lyssna själva, om ni inte har tänkt på det!
Och sen tycker jag att speciellt vädermänniskorna betonar så konstigt, ofta på prepositionerna: Det kommer att blåsa rejält PÅ Gotland. Det blir kallt UNDER morgondagen. Det blir snö I jämtlandsfjällen.
modren

Anja Olergård sa...

TombOla blev vi också galna på. Kan man inte dubbelkolla att man uttalar själva varan man gör reklamen för på rätt sätt? Sitter det amatörer och får dyra reklampengar för att vara just amatörer?

"Ja, men" har jag också tänkt på. Avskyr det. Det är en tjej som rapporterar om kungliga och hon har aldrig börjat en mening med nåt annat.

Håller med om väderpersonerna också. Tycker heller inte att man ska få ha för mycket brytning när man visar vädret, för gamla och tröga får för svårt då. Som jag.

Sara sa...

Det stämmer ju i och för sig, de betalar otroligt dåligt för guldet och många verkar ha blivit lurade.

Anja Olergård sa...

När ska du börja jobba med stå upp? Du slänger ur dig roliga kommentarer som om det var vad du var gjord av. 😂

Eller som sjuk kanske man ska kalla det för ligg ner. Men det låter som ett annat yrke.

Anja Olergård sa...

Jag menade verkligen inte 😂 åt dem som blivit lurade. Jag bara tänker lite för långsamt och kom inte på förrän nu att jag kanske borde göra nån distinktion.

Sara sa...

De inbjuder ju till det själva (obs företaget, inte de som blivit lurade); skriver man en sån bedrövlig text får man finna sig i att folk driver med en!
I brist på bättre åthutningar.