Dagens afasitips

Jag har fått svårare kognitiva problem senaste året. Fick fråga om hos botoxmottagningen igår, förstod inte en normal mening. Och idag stod jag som vanligt och försökte säga nåt till Mikael och det ville inte komma ut. Förut har jag alltid tänkt mig meningens innebörd inne i huvudet och försökt fokusera på det (skriven text går förresten mycket lättare att tillverka, det går ju så långsamt så jag hinner med). Men nu fokuserade jag bara på första ordet och klämde fram det, sen på andra, sen på tredje osv. Det var ett hackigt uttal men jag tror det gick åt mindre tankekraft för att komma på orden. Ni undrar alla såklart vad det var jag ville säga till Mikael och jag kan förbereda er på ett antiklimax.

"Jag tänkte laga fiskpinnar och stuvad spenat."

Och jag gjorde det. Lagom me-middag, men inte var det särskilt gott. Spenaten var färdigstuvad och därför tänkte jag inte på att förädla smaken med en skvätt grädde samt salt och peppar. Och fiskpinnar, helt seriöst är det inte i närheten av så gott som när man var barn. Jag måste ha glömt det, men nu minns jag det igen. Hemköp hade vahettere... sprödbakad torsk (?) på rea och det är väl såna där stora, olika breda fiskpinnar som har riktig fisk i? Men de var slut. Synd, med kryddningen i spenaten och såna breda fiskpinnar hade det nog varit en ok middag.

Jag babblar som vanligt när jag är trött.

Har lite migrän men jag skyr triptaner som pesten och försöker klara mig på annat, så det inte blir piller, mer migrän, mer piller, mer migrän. Men jag kan tala om att dubbel dos Ipren och Alvedon inte hjälper just nu. Men jag har inget att irritera mig på, Mikael andas bara lite fint så inte ens det. Orkar inte hitta nån irriterande historia heller, men det gör man nog lätt om man läser aftonblaskorna. Eller Facebook. Ett litet tips till er som behöver bli irriterade på någon/något. Ibland måste det ut, ni vet var ni läste det först.

M har tacksamt nog lagt sig på rygg och nu kan jag irritera mig på att han snarkar lite när det gör ont i huvudet. Men det är så lite att man nästan blir irriterad på det!

Inga kommentarer: