Man eller kvinna?

Jag har utarbetat ett enkelt test för den allt växande gruppen könstveksamma.

1) Om du får akta dig på tunnelbanan för att titta på 14-åringen i den kortaste kjol du sett i hela ditt liv, fast hon står med halva rumpan bar rätt i din ögonhöjd. Om du blir misstänksam när det kommer in två små lekande syskon i tvättstugan och pojken vill torka sin blöta t-shirt i torktumlaren, och flickan vill det också och står halvnaken med dig som enda vuxen i rummet, du, en främmande man som tar av kläderna på småflickor. Om du som busschaufför får titta nån helt annanstans än på kundens biljett, eftersom urringningen precis bskom går ner till magen och du inte vill bli skrikt på DIN PERVERSA J****, sluta glo på mina tuttar!

Då ser omvärlden på dig som man.

2) Om du alltid sätter dig så du kan se dörren. Om du alltid håller nycklarna mellan fingrarna när du går hem i mörkret. Om du inte kan ha hörlurar på kvällen för du måste lyssna efter fotsteg bakom dig. Om du får förfrågningar om sexuella tjänster av fulla främlingar på natten. Om fulla främlingar hjälper sig själva och känner på bröst eller rumpa. Eller om de bara flinar och glor och säger snygga tuttar. Mitt på dan. På väg till Ica.

Då ser omvärlden dig som kvinna.

Om du tycker att du själv inte är säker på vilket du är har jag också ett råd faktiskt. Det finns inget "bättre kön". Man blir kanske bäst behandlad som rik medelålders man, men vem som är lyckligast är en helt annan sak. Båda könen har för- och nackdelar. Och det är inget fel med en man som inte gillar att supa och slåss, utan som har ett intellektuellt eller konstnärligt arbete, eller jobbar inom vården. Såna män är guld värda!

Det är lika mycket "rätt" när en tjej gillar hårda tag, kanske en fysisk sport, ett mansdominerad yrke som polis, brandman eller advokat. En tjej som kan ta för sig och inte backar. Som gillar att springa i lera men avskyr rosetter. De är underbara!

Låt oss vara glada för dem vi är. För inget är riktigt fel om man är den man är. Om man inte är mördare, då tycker jag man ska tänka om. Men förutom det då.

Annars lär man ju sig och blir klokare med åren. Annars tänker jag fortfarande mycket på mord, men det är ju för att jag gillar deckare och vill bli författare. Men förutom det då.

4 kommentarer:

Monnah sa...

Du är allt bra klurig, du! 😜

modren sa...

En förskollärare jag känner sa att man inte längre får kalla barnen för flickor och pojkar på den förskolan, utan bara kompisar.
Ett par blivande föräldrar jag känner sa att de kommer att låta barnet självt bestämma om det är en pojke eller en flicka.
Men det där sista var på skoj.
Jag förstår inte sånt.
Vad är det för fel med att vara flicka eller pojke?
modren, som aldrig haft nån längtan efter att vara pojke eller man

Tekla sa...

Tack för tipsen! Givande att läsa! Jag har alltid varit av kvinnligt kön om än lite pojkig. Tyckt om teknik, renovering, och klättra i träd. nu är ju det länge sedan, men i mina drömmar då jag är frisk klättrar jag fortfarande träd.

Anja Olergård sa...

Älska renovering! Fast mitt sjuka jag får ont i magen av bara tanken på att behöva renovera. Men egentligen, så!