Skitsömn

Nu är jag vaken igen, efter dryga sex timmars sömn. Försökte somna om men jag var för vaken. Tog nya sömnpiller så fort som möjligt. 13.30 måste jag gå upp för vårdbesök. Igår fick jag blundvila i fyra timmar innan jag orkade gå upp. Mina vårdbesök borde vara klockan sex på kvällen, det här är löjligt. Stressande. Måste lugna mig så jag kan somna fort.

Jag har i alla fall upptäckt att den nya sortens Stilnoct/Zolpidem som jag fick senast inte funkar. Har sovit dåligt med uppvaknanden varenda natt sen jag började ta den, för ca 6 dagar sen, och före det var det bra. Dessutom brukar jag sova extra bra när Mikael inte är här. Allt blir så lugnt och tyst då. Så nu har jag köpt nya stilnoct, i original. Jag vet inte vilken sort det var som var bra, men originalet funkar i alla fall. Tydligen är jag så känslig nu att fel sammansättning kan bli dålig funktion.

Apoteket skulle givetvis säga att det är omöjligt, eftersom det är samma verksamma substans.

Men tänk dig en tallrik köttbullar. Med lingon, saltgurka, potatis och tjock gräddsås.

Eller köttbullar med pommes frites och ketchup. Lite torra, överfriterade pommes som behöver ketchupen.

Tänk dig sen amerikanskt stora köttbullar på en stor portion spaghetti och med tomatsås.

Eller små köttbullar i ett pitabröd med grönsaker och hummus och vitlökssås and a big old green chili.

Eller en väldoftande köttbullegryta med massa grönsaker och dofter som curry, saffran, gurkmeja, ingefära, kanel, (eller vilka som nu passar ihop) serveras med ris.

Inte kan väl nån säga Jag gillar köttbullar och att det innebär att han gillar alla varianter på köttbullar. Så är det med min medicin. Ja, alla har den verksamma substansen, men ibland gör de andra kemikalierna att det inte passar min kropp så bra. Som en köttbullerätt man verkligen inte gillar (den torra med pommes).

Nä, nu ska jag lägga mig och drömma om nåt trevligt. Måste somna fort. Måste. Somna. Fort.

1 kommentar:

modren sa...

Du låter hungrig.
modren