Musik!!!

Jag lyssnade på musik förut i veckan. Det var evigheter sen, så jag har i färskt minne hur underbart det var och hur vansinnigt mycket jag saknar det. Men jag klarar inte att lyssna, musik har alltid gripit tag i mig så mycket att jag inte kan förbli emotionellt eller fysiskt oberörd. Så efteråt är jag utan att ha märkt motionen helt slut i kroppen av viftande och diggande och fottrummande. Förutom att jag har sprungit emotionellt maraton.

Så gissa hur smart jag var i natt. För det första gick jag inte och la mig när teven stängde av sig klockan 00, utan jag tittade på ett program från en akutmottagning i London, som såklart var rätt uppslukande. Man ska bara se på loja program efter midnatt.

Sen "skulle jag bara lyssna" på Every song you sing för att min gamle kompis Louis Herrey skrev om den på sin blogg. Jag minns att jag tycker den har ett visst mått av genialitet, både text, musik och sång. Och sen drabbades jag svårt av muskkfebern. Jag var så dum att jag kom att tänka på den gången Samuel Ljungblahd var med på Så ska det låta, och då hittade jag två himmelska klipp, ett när han sjöng I Feel good, och det startade hela eländet, följt såklart av klippet med Lisa Nilsson när de sjunger I heard it through the grapevine, och man döööör för att det är så bra. Men då måste jag bara lyssna på en annan höjdarduett, Nils Landgren och Viktoria Tolstoy, och sen gick det inte att sluta. Tiden sprang och jag har snart träningsvärk i hela kroppen. Det är svårt att sjunga med när man är liggande, andfådd kontraalt. Louis sång gick redan 1984 högre en oktav längre ner än vad jag kan sjunga med i utan att låta pubertal. Och Nisse Landgren och Samuel Ljungblahd är inga basar precis. De sjunger mig rätt in i himlen, men jag själv kommer inte efter.

Ja, så klockan tre, drygt, kom jag på att det nog var sent, och hjälp vad sent det var.

När Mikael inte är hemma, och det här kommer jag ihåg från de andra gångerna han inte har sovit hemma, så kommer jag inte så bra ihåg att lägga mig. Det låter ju lika sorgligt ursäktande som det är. Jag kanske inte bara glömmer det, utan medvetet struntar i sånt som har med vett att göra. Kann sein.

Så nu ska jag somna skitfort rent ut sagt. Och inte lägga mig efter midnatt imorgon.

Tur att jag slipper äta choklad ikväll i alla fall. Jag orkar absolut inte gå upp och hämta. Bästa bantningsmetoden.

I heard it through the grapevine. Honey honey.

Inga kommentarer: