Strong women

Ellos kampanj måste.väl anses rätt lyckad när jag BLOGGAR om den :)

De har samlat några starka, snygga kvinnor under hashtagen #strongwomen. Den senaste säger att man är en stark kvinna om man speak up och säger sin åsikt.

Jag förstår att de bara dribblar med ord. Men ändå blir jag lite sur. Är det verkligen vad en stark kvinna ska vara idag? Smal, snygg, och säga sin mening?

Värdelöst.

För mig är en stark kvinna en som går sin egen väg även om hon inte har sällskap på den. En stark kvinna står upp för sin tro, politiska syn, etik, moral osv, när det behövs, inte just because. Man är stark när man vågar göra saker själv, både bokstavligt och bildligt. Gå på bio själv, äta på restaurang själv, börja på kvällskurs själv. Att våga möta andra människor som sig själv är starkt. Att inte veta vad som händer men veta att man klarar det. Och när det värsta händer, så hanterar man det som en drottning. Det är kvinnlig styrka.

Att acceptera sin ofullkomliga kropp och klä upp sig oavsett storlek kräver också styrka. Lätt å va stark när man är "smal och snygg", inte så lätt när man tycker man bara är "och." Men om man går fort och ler mycket, så ser ingen hur ful man är, sa Lasse Åberg. Det är kvinnlig styrka, kanske också manlig. Att le stort mot inte bara folk utan mot livet, "hon ler åt den dag som kommer".

Jag har så många punkter att arbeta på innan jag blir en stark kvinna. Många säger att jag är det, men jag fattar inte vad de menar.

Men jag grät inte när Mikael fick lågt socker och vägrade öppna munnen för druvsocker. Jag blev i ärlighetens namn mera irriterad. Inte specifikt på Mikael, för det är ju inte Mikaels hjärna som fattar de besluten, utan en 2-årings hjärna. När man biter ihop läpparna och vänder bort huvudet, det skriker bebis, eller hur! Ja, en stark kvinna tänker inte på vilken skada det gör hans hjärna att inte få socker. Hon blir inte hysterisk. Hon blir inte arg på den trotsande babymaken som inte rår för sin tillfälliga dumhet. Hon förstår, och fortsätter försöka hjälpa. Och hon fortsätter försöka tills faran är över.

En god man tackar för hjälpen med en kyss och ett riktigt, från-hjärtat tack!

2 kommentarer:

Marie K sa...

Så bra skrivet och formulerat!

Ja en stark kvinna är många saker men smal, snygg och pratglad är nog varken det viktigaste eller ens del i ekvationen. Men en stark kvinna är attraktiv (och nu menar jag inte sexuellt) och någon man tycker är spännande och vill vara med och lära sig av. Fast en del människor är nog lite nervösa eller rädda för en stark kvinna. Det är deras förlust tänker jag. Men stark kvinna ger inte upp, även om hon bryter ihop ibland. Stark kvinna tänker på de runt om kring henne. Stark kvinna är ödmjuk och öppen inför det som kommer i hennes väg. Stark kvinna låter inte sin kvinnlighet och feminina sida vara ett problem utan en styrka. Det finns så många starka kvinnor omkring mig, så olika och så fina exempel.

Och jag håller med de andra, du är en stark kvinna, med mycket god klänningssmak!

Anja Olergård sa...

Å vilken klok beskrivning. Jag önskar att jag kommit på de sakerna själv, så bra var de!