Romney

Den största kritiken mot Presidentkandidat Mitt Romney verkar vara:

1) Han är mormon
2) Han vänder kappan efter vinden, politiskt

Som vanligt har jag åsikter om det.

1) Det påstås att det religiösa drevet gick redan när JFK skulle bli den förste katolske presidenten. Men det var ju för länge sen, typ när svarta fick sitta bak i bussen. Det är väl ingen i dagens samhälle som skulle håna en judisk presidentkandidat till exempel? Eller en svart, eller en kvinna? Men att nån är mormon -- en helt normal kristen kyrka dessutom, märker de som känner någon som är medlem och inte bara läser på om mormoner som f*an läser bibeln -- har tydligen med hans politik att göra. Vansinne. Att katoliker tror att nattvardens bröd och vin faktiskt BLIR Kristi kropp tycker jag är en svårförståelig lära. Nu vet jag inte ens om det är någon av kandidaterna som är katolik, men det skulle media inte driva med. Vilket är helt rätt, för det har inte med saken att göra. Romneys privata religion är inte samma sak som hans offentliga politik. Borde vara så självklart, så länge ens privata religion inte i hemlighet går ut på att planeten Zork ska få herravälde över jorden.

2) Kappvändare. Minns fortfarande Maud Olofsson i Skavlans fåtölj: Att vara framgångsrik politiker innebär att kunna kompromissa. Den som bara ropar: Så här tycker jag, och jag kommer aldrig att ändra mig, kommer inte att åstadkomma något i samhället. Massachusetts är en högst liberal stat, och för att styra den som medborgarna vill måste man sköta saker rätt liberalt. Att han nu visar sig vara mer konservativ än så, tycker jag inte är konstigt. Det är som en VD som inte sköter ett bolag i kris på samma sätt som ett bolag på plus.

Alltså, jag är inte så insatt och så smart (jo, rätt så), men det här är inte hjärnkirurgi. Är media en skock får som rapar upp vad nån annan tjatar om så att man "är med", utan att tänka efter själv? Vem som helst borde väl komma på ovanstående?

Inga kommentarer: