En härlig helg!

Har firat ett fantastiskt nyår med sju andra par. Hade Ellens julklappshalsband på mig, och en eBay-blus som jag har väntat att få ha på mig vid ett festligt tillfälle. Lila, kortärmad, med lite puffärm, och sånt där krås/volanger fram. Vanlig grå kjol, coola grårutiga strumpbyxor med glitter (snyggare än det låter). Och maten var utmärkt -- kammusslor med champagnesås (kokad två gånger för säkerhets skull), helstekt oxfilé med potatisgratäng och bea, samt sallad och några småvarma tillbehör. Och till sist dippade vi frukt i choklad. Och däremellan var det fullt av trevliga samtal! Jag klarade mig tills halv elva, då vi efter att ha imponerats av några som dansade på sånt där kinect, åkte hem -- helt ensamma på gatorna i både Handen, Jordbro och Västerhaninge. Forutom en bil i rondellen och en buss vid vår infart till skolan.

Jag var både gråtfärdig av trötthet och lite ledsen över att inte orka med en fest med 50-åringar mer än till klockan halv elva, men väldigt glad att det inte blev nån stor grej av vårt frånfälle och ännu gladare över att Mikael inte sitter och surar för han är så supersocial och besviken över att vi fick åka hem tidigt... 5 i tjugohundratolv höll alla mina lampor på att slockna, men jag väcktes till liv av smällare på framsidan och raketer och fyrverkerier på baksidan. Och så pussades vi och kramades tills vi inte orkade stå upp längre. Då satte jag sladden i telefonen och la mig. Å, vad skönt.

Och idag hade vi kortare mötesblock i kyrkan än vanligt (vilket var bra, för min fällbara stol med fotpall är fortfarande borta, för tredje veckan i rad!) och ändå fick jag gå ut i foajen mitt i mötet och lägga mig på en av sofforna där.

Sen är jag hemskt stolt över min man som agerade samarit till stackars goaste H som bröt armen på parkeringsplatsen. Det var många som hjälpte till, hjälpte henne in, hämtade vatten, lugnade osv. Mikael gjorde en mitella av dotterns scarf. Min man visste också att jag är ett vandrande Apoteket så hon fick en Alvedon och sen åkte de till närmaste akutmottagning. Dagen efter nyår? Undrar hur fullt det är då!

Och nu är klockan sex, och vi är redan hemma, och har dessutom varit på middag hos m&p. Sjömansbiff och Sachertårta. Fina grejer. Årets sista julmust. Första egentligen, men ni fattar. Och så fort jag orkar ska julgrejerna bort.

Men nu ska det vilas några dagar till. Julen har ännu inte gått ur kroppen, och nyår håller mig fortfarande kopplad i ett starkt grepp, men nu är det bara soffan som gäller. Hårspänne i den regntunga luggen, fleecetofflor, leggings och kudde under huvudet. Mmmm.

Livet är bra, fast det är så dåligt :)

Inga kommentarer: