Modellbarn

Det går nåt värdelöst program på TV om mammor som försöker få sina barn till modeller. "Värdelöst" sa jag innan jag hade sett mer än vinjetten, men nu i veckan såg jag ett helt avsnitt.

Marcus Birro har skrivit att det är barnmisshandel. Han brukar vara vettig, men på sistone verkar han ha blivit mer och mer överpassionerad om saker. Om man uttrycker sig för emotionellt tenderar man att inte tas på allvar i debatter. Det vore jättesynd om Birros i många fall sunda åsikter försvann på grund av hans italienska (?) uttryckssätt och graden av upprördhet.

Själv tycker jag det är värre att flickorna fostras av sina mammor, för mammorna verkar rätt rudis allihopa (eller så är det så man gör TV nuförtiden). Tjejerna kommer ju att bli som sina mammor, och det tycker jag är värre än att de fotas. Ingen speciell pun intended, men det blev visst en ändå.

Dessutom, vad är det för skillnad på tjejerna i svenska TV-såpan, mammor och flickor, och Cindy Crawford, vars 10-åriga dotter Kaia Gerber just debuterat som modell för Versace. Döm själva, jag tycker inte det ser ut som ett barn. Men det har jag inte hört nån mediestorm om.


Däremot, och som det borde bli mediestorm om, har hon strumpor i sandalerna. Hjälp!

Inga kommentarer: