Pengar över -- mina drömmar, Monnah

Hanna rapporterade om de nya sedelfigurerna igår på FB. Sanning att säga har jag bara läst den nyheten på FB, inte själv i nån riktig tidning. Inte för att jag misstror Hanna, utan för att man inte ska ha FB som sin främsta nyhetskälla...

Hur som helst, det, tillsammans med Monnahs inlägg om olika pengamängder och vad hon skulle göra av dem, inspirerade mig att tänka på pengars värde och vad jag skulle göra med sedlarna om jag hade några över.

Jag förutsätter kanske nu att jag har alla dessa sedlar. Så det handlar mer om vad jag tycker är ett bra användningsområde. Ni fattar, om en person svälter och får en tjuga går den såklart till mat. Jag sa ju att ni fattar!

20 kr (Astrid Lindgren)
Kanelbulle och sudokutidning. (Förutsätter att jag har penna i väskan)

50 kr (Evert Taube)
Inredningstidning, gärna Allt i hemmet. Tror den kostar 49:-, men jag är inte säker.

100 kr (Greta Garbo)
Nåt kul på Tradera eller eBay, kanske en kjol.
Eller ett par läckra fåfänga strumpbyxor.
Eller en blombukett. Det hade nog varit roligast.

200 kr (Ingemar Bergman)
Tänk om man kunde hitta ett par reaskor för en tvåhundring? Annars tror jag M och jag skulle gå på bio. Så lämpligt att låta Ingemar betala för filmen :)

500 kr (Birgit Nilsson)
En bordslampa! En som ser lite dyr och fin ut. Det gör skillnad, men jag snålar alltid med lampor.

1000 kr (Dag Hammarsköld)
Gå ut och äta med Mikael. Trerätters. Sitta länge och prata. Oja sig över hur god maten är. Hålla handen på väg därifrån, så vi inte rullar bort.

10 000 kr
Resa bort i sommar/höst! Snålar man så räcker 10 000:- både till flyg, hotell och mat för två i en vecka. I alla fall har våra två senaste semestrar (Turkiet och Sicilien) inte kostat mer.

100 000 kr
En bil? Det är så trist att sätta in pengarna i bolånet. Men kanske kunde vi då köpa en större lägenhet istället. Jag skulle INTE köpa en handväska i alla fall :) Men nu vet jag. Om man så att säga inte behövde pengarna och fick köpa nåt helt onyttigt så skulle jag köpa en Segway! De kostar nånstans 70 000:- eller mindre om man köper en begagnad. Ojojoj. Det vill jag ha!

2 kommentarer:

Monica sa...

Kul att du hakade på!

Hanna sa...

Jag satt faktiskt och följde riksbankens sändning Live och skrev på fb samtidigt som de tillkännagav varje ny sedel. Kände mig som en reporter. =) Men det var sååå roligt och jag är mkt nöjd med Astrid på tjugan.

Trevligt saker man kan köpa för alla pengarna dessutom. =)